06 Δεκεμβρίου 2019

Ε ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΙ «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»;Καλά κρατούν τα φέσια του Δημοσίου στους ιδιώτες - Μικρή μείωση τον Οκτώβριο


[Στην αντιπολίτευση όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα ουρλίαζαμε «εμείς δεν θα κάνουμε επιδοματική πολιτική σαν στον ΣΥΡΙΖΑ», τώρα ο Πέτσας μας εξηγεί γιατί το επίδομα θέρμανσης της ΝΔ είναι μεγαλύτερο από το επίδομα θέρμανσης ΣΥΡΙΖΑ... να τα λέμε κι αυτά κι ας λένε κάποιοι «εμείς νικήσαμε τον λαϊκισμό»]

Στο ποσό των 1,629 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 1,637 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, Σεπτέμβριο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών. Συνολικά οι οφειλές προς την αγορά φτάνουν τα 2,46 δισ. ευρώ έναντι 2.503 δισ. ευρώ.Τις μεγαλύτερες οφειλές έχουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (583 εκατ. ευρώ) και ακολουθούν τα νοσοκομεία με 447 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων σημείωσαν οριακή μείωση τον Οκτώβριο στα 828 εκατ. ευρώ έναντι 874 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.