10 Δεκεμβρίου 2019

Νέες αποκαλύψεις Αγγελή στην Προανακριτική: Ο υπεύθυνος του FBI με διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε ευθύνη πολιτικών

Την αποκάλυψη ότι η εισαγγελία Διαφθοράς ζήτησε την προσθήκη 7 πολιτικών πρόσωπων στην έκθεση του FBI, την ώρα μάλιστα που ο υπεύθυνος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε ευθύνη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, έκανε κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την σκευωρία Νovartis, o αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς αποκάλυψε για πρώτη φορά το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον υπεύθυνο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ στην Αθήνα Αριστείδη Παπαδάκο.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος είχε δώσει την ίδια πληροφορία στους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονή και Μ. Καλογήρου.

Ο  πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» για την Προανακριτική Επιτροπή, καθώς η  κατάθεσή του είναι από τις πιο σημαντικές της διαδικασίας αφου ως επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ασχολήθηκε με την υπόθεση Novartis, γνωρίζοντας έτσι πολλές λεπτομέρειες. Από τις μέχρι στιγμής δηλώσεις του κ. Αγγελή, ήταν αναμενόμενο  ότι θα παράσχει σημαντικά στοιχεία, και  νέες αποκαλύψεις από την πλευρά του, για τις σκοτεινές μέχρι στιγμής πτυχές της υπόθεσης.

 Ο κ. Αγγελής έχει ήδη καταθέσει δύο αναφορές με την δεύτερη να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς κατήγγειλε τον τρόπο που επιχειρήθηκε να στηθεί η σκευωρία εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα λόγο για τις ενέργειες «Ρασπούτιν».

Παράλληλα ο κ. Αγγελής αποκάλυψε και όλα όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, μιλώντας για την βιασύνη της εισαγγελίας να απαγγείλει κατηγορίες στα πολιτικά πρόσωπα. Δεν έμεινε μόνο όμως στο διαδικαστικό μέρος. Ο κ. Αγγελής θυμίζουμε ότι ήταν εκείνος που αμφισβήτησε τον τρόπο με τον όποιο είχαν συλλεχθεί τα στοιχεία από τους αρμόδιους εισαγγελείς αλλά και τον τρόπο που ελήφθησαν οι καταθέσεις. Η δικαστική διάσταση άλλωστε του σκανδάλου Novartis, είναι μια παράμετρος της υπόθεσης με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αλλά και… προβληματισμούς.