07 Δεκεμβρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΠΟΥΚΩΣΕ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ-Η αποθέωση Κυρανάκη στο LSE όταν καρπάζωσε τη ΣΥΡΙΖΑία

[Εν τω μεταξύ οι αριστερολάγνοι αλήτες του iefimerida και περιστασιακοί υποστηρικτές του Κυριάκου, προκειμένου να πάρουν καμιά κρατική διαφήμιση, παρότι δημοσιεύουν το βίντεο συνεχίζουν να λένε ψέμματα μιλώντας για τύπισσα «η οποία δεν ρώτησε κάτι για τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά για την κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως της κοινότητας των LGBTQ»]

Το χειροκρότημα στην απάντηση Κυρανάκη είναι τόσο πολύ και έντονο που μπούκωσε ο ήχος του βίντεο!!

O Kωνσταντίνος Κυρανάκης, πρωτοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ, γνωστός από τις συχνές φάπες σε ΣΥΡΙΖΑίους στα τηλεοπτικά πάνελ, μετά το ταράκουλο που τους προκάλεσε με τη δήλωσή του για το χοιρινό «μπάρμπεκιου στα Διαβατά», προκάλεσε πάλι αίσθηση καρπαζώνοντας μια ΣΥΡΙΖΑία σε έναν διάλογο που είχε ως καλεσμένος στο London School of Economics για το brain gain, όταν τον εγκάλεσε για αστυνομική βία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και της απάντησε «Τι θα γινόταν αν πετούσατε μολότοφ εδώ έξω από το LSE;»

Σύμφωνα με αρισερά δημοσιεύματα, αυτός ο διάλογος δεν έγινε έτσι ακριβώς στο London School of Economics και στη συζήτηση «Brain Gain: Αn exciting future for Greece», στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κυρανάκης, και συντόνιζε ο καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου, Kevin Featherstone.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι αγνοώντας ότι υπάρχει βίντεο άρχισαν να διαδίδουν ότι ο Κυρανάκης δεν απάντησε έτσι ή ότι ο Κυρανάκης απάντησε για μολότοφ σε μια ερώτηση που αφορούσε τη μη συνταγματική κατοχύρωση νομοθεσίας κατά των διακρίσεων των γκέι και ο λογαριασμός του κατακλύστηκε από φιλικά ή εχθρικά μηνύματα.

Χθες ο Κυρανάκης δημοσίευσε το βίντεο που δείχνει ότι και ερώτηση του έγινε και έτσι απάντησε, όπως αρχικά γράφτηκε 

Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση, η ερώτηση της ΣΥΡΙΖΑίας που έχει βολευτεί στην ασφάλεια και την τάξη του Λονδίνου ενώ θέλει την Ελλάδα μπουρδ@λο είναι η εξής (στο 21:30 του βίντεο):

«Το όνομά μου είναι Νικόλ Ερίνη, είμαι κοινωνική λειτουργός και κοινωνιολόγος. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Κυρανάκη, επειδή αναφέρθηκε σε "φιλικό περιβάλλον" και σε "ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο". Πρόσφατα η Βουλή με σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία απέρριψε την πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να συμπεριλάβει τα δικαιώματα πολιτών -όπως οι LGBTQ- για τους οποίους δεν υπάρχει ισότητα στην Ελλάδα. Αυτό βρίσκει σύμφωνη και την Εκκλησία η οποία ακόμα, στον 21ο αιώνα, έχει δύναμη και επιρροή στις νομοθεσίες και στην κοινή γνώμη. Οπότε υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φεύγουν από την Ελλάδα ακριβώς επειδή το περιβάλλον δεν είναι πολιτιστικά (;) φιλικό. Επίσης πρόσφατα ακούσαμε τον κ. Βορίδη να τάσσεται υπέρ της αστυνομικής βίας.

Πώς ακριβώς αυτό αποτελεί φιλικό περιβάλλον; Πώς η ενίσχυση συντηρητικών χριστιανορθόδοξων αξιών συμβαδίζει με τον φιλελευθερισμό;».

Και η απάντηση του κ. Κυρανάκη (στο 32:00 του βίντεο):

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως προστατευόμενα από το ελληνικό Σύνταγμα και υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι που προστατεύουν τα δικαιώματα των LGBT. Αν θέλουμε το περιεχόμενο των υπαρχόντων νόμων για τα δικαιώματα των LGBT να μπουν και στο Σύνταγμα, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση, μπορούμε να την κάνουμε, αλλά ας μην παριστάνουμε ότι ένα δικαίωμα LGBT δεν προστατεύεται εάν δεν είναι στο Σύνταγμα. Υπάρχει νομοθεσία γι’ αυτό. Κατά τη γνώμη μου, ισχυρή νομοθεσία. Θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη, αυτό είναι συζητήσιμο, αλλά απλώς το γεγονός πως δεν ψηφίστηκε στο Σύνταγμα δεν σημαίνει πως προστατεύει τα δικαιώματα LGBT (...). Σχετικά με την αστυνομική βία θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση: Αν εσείς ρίχνατε μία μολότοφ ακριβώς έξω από το LSE, θα χρησιμοποιούσε η αστυνομία βία ή όχι;».