27 Ιανουαρίου 2020

Χωρισμός «βόμβα» για Κεφαλογιάννη - Πενθερουδάκη: Τα 20 χρόνια κοινής πορείας και το τέλος της

Βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο, γιατί πολύ πρόσφατα έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, που αφορά στον γάμο μου. Ήταν μια μακρά και δημιουργική περίοδος, που μόνο καλές αναμνήσεις αφήνει. Στόχος για τη νέα χρονιά είναι να μπορώ να λειτουργώ σε ισορροπία, να βιώνω τις χαρές και τις λύπες της ζωής μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μου». Έτσι απλά, με την προσήκουσα αξιοπρέπεια, προνοητικότητα και ειλικρίνεια (που πρέπει να διέπει ένα δημόσιο πρόσωπο, και δη πολιτικό), αναφέρθηκε η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.∆. Όλγα Κεφαλογιάννη στον χωρισμό της με τον επί σχεδόν μία 20ετία σύντροφο της ζωής της, τον κοσμηματοπώλη Μάνο Πενθερουδάκη. Γι’ αυτό, προφανώς, επέλεξε να το πει σε κάποια αποστροφή του λόγου της, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνέντευξης που παραχώρησε στην «Athens Voice», αποσοβώντας έτσι την αρπαχτική διάθεση του σκανδαλοθηρικού Τύπου το ευαίσθητο αυτό προσωπικό της «δεδομένο» να γίνει αντικείμενο δημοσιότητας. Αλλά και για να δώσει το στίγμα του σεβασμού και της προστασίας σε μια σχέση που στηρίχθηκε στην αμοιβαία αγάπη και τη συντροφικότητα.

Με διακριτικότητα.

Πρόκειται, άλλωστε, για μια σχέση ζωής, η οποία στη μακρά διάρκειά της κύλησε ειρηνικά, με το ζευγάρι να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και χαμηλούς τόνους ακόμα και τα κακόβουλα κουτσομπολιά που εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν σε βάρος τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα όσα είχε εξομολογηθεί η Κρητικιά καλλονή πολιτικός στη Σάσα Σταμάτη και είχαν δημοσιευθεί στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ακριβώς δύο χρόνια νωρίτερα, τον Γενάρη του 2018. «Έχετε επιλέξει να κρατήσετε την προσωπική σας ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παρ’ όλα αυτά, σας ενοχλούν σχόλια ότι έχετε χωρίσει ή ότι ο γάμος είναι συμβατικός κ.λπ.;», ήταν το ερώτημα, με την κ. Κεφαλογιάννη να απαντά: «Εμένα με ενοχλούν πάρα πολύ αυτά τα σχόλια. Ο Μάνος από την πρώτη στιγμή μου είπε “άσ’ τους να γράφουν ό,τι θέλουν, τι σε νοιάζει;”. Σταματάω να ασχολούμαι. Όταν επιλέξεις την προσωπική σου ζωή να την κρατάς τελείως εκτός προβολής, αναπόφευκτα θα υπάρχουν κάποια σχόλια. Καλύτερα να είσαι καλά και να γράφουν διάφορα, παρά να βλέπεις ζευγάρια σε εξώφυλλα που λένε πόσο ερωτευμένα είναι και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Καλύτερα από την υποκρισία αυτή να είσαι διακριτικός και όποιος θέλει να πει κάτι ας το πει».

Ο ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΟΦΛΑ. Η ίδια για το αν η διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο σε ένα ζευγάρι είχε αναφέρει πως «δεν υπάρχουν σε αυτά προδιαγραφές, ούτε συνταγές. Το θέμα είναι να υπάρχει μια σχέση που να ισορροπεί και τους δύο». Όσο για το αν ήταν «γυναίκα-παντόφλα», είχε σχολιάσει με νόημα: «Οχι, δεν είμαι καθόλου. Σιγά μην τολμάω με τον Κρητίκαρο». Η κ. Κεφαλογιάννη είχε απαντήσει και για τη μητρότητα. «Θεωρώ ότι η ολοκλήρωση μιας γυναίκας είναι η μητρότητα. Αλλά αυτό είναι και κάτι που πρέπει να σου τύχει. ∆εν είναι κάτι το οποίο εγώ συνειδητά δεν έχω κάνει», είχε αναφέρει, δηλώνοντας «τυχερή που έχω τις αδελφές μου και έχω πολλά ανίψια. Σε έναν βαθμό, καλύπτει αυτή την ανάγκη, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχει ένα κενό. Κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα. Ο,τι σου στείλει ο Θεός».

ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μάνος Πενθερουδάκης γνωρίστηκαν μέσα από κοινή παρέα φίλων το 2001 και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Παντρεύτηκαν «σε κλειστό κύκλο», εννέα χρόνια αργότερα (στις 20 Ιανουαρίου του 2010), στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, στο Κολωνάκι, με κουμπάρο τον ∆ημοσθένη Βαρδινογιάννη και παρουσία πολλών στελεχών της Ν.∆. Τη νύφη είχε συνοδεύσει στην εκκλησία ο αείμνηστος (πέθανε δύο χρόνια αργότερα) πατέρας της, Γ. Κεφαλογιάννης. Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια του σωματείου «Ελπίδα» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Στέλλα Νοβάκη
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ