24 Ιανουαρίου 2020

Εθνική πόλο ανδρών: «Λύγισε» από τη Σερβία, θα παλέψει για την 7η θέση

Την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο της Βουδαπέστης, θα διεκδικήσει τελικά η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, καθώς στον σημερινό αγώνα κατάταξης με την πανίσχυρη Σερβία, ηττήθηκε με 12-9.

Αντίπαλος των διεθνών μας την Κυριακή (3.30μμ), θα είναι η Ρωσία.

Να σημειωθεί πως, ό,τι κι αν συμβεί την τελευταία μέρα των αγώνων, η Ελλάδα θα φύγει από την Ουγγαρία με τη χειρότερη κατάταξή της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 2010 και την 9η θέση στο Ζάγκρεμπ.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αυτή τη φορά πιο συγκεντρωμένη στην άμυνα, με τον Ζερδεβά να πραγματοποιεί υπέροχες αποκρούσεις. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 3-1 αλλά οι Γενηδουνιάς, Κολόμβος ισορρόπησαν την κατάσταση (3-3), με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ο Βλαχόπουλος με σουτ από τα έξι μέτρα, έδωσε και το προβάδισμα (4-3), με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου. Ωστόσο οι χαμένες ευκαιρίες στη συνέχεια, έδωσαν τη δυνατότητα στη Σερβία να περάσει μπροστά με 5-4, σκοράροντας με τους Ντέντοβιτς και Μάντιτς. Με γκολ στην κόντρα, ο Παπαναστασίου ισοφάρισε (5-5), ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου αλλά ο Στέφαν Μίτροβιτς έκανε αμέσως μετά το 6-5, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο μισό του αγώνα.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού (Σ. Μίτροβιτς), «έγραψε» με πέναλτι το 7-5 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τον Αργυρόπουλο να φέρνει ξανά την Εθνική μας σε απόσταση βολής (7-6). Οι Ντέντοβιτς, Φιλίποβιτς έδωσαν «αέρα» τριών τερμάτων (9-6) στους Σέρβους που φάνηκε να ανεβάζουν στροφές, πριν μειώσει ο Βλαχόπουλος με το 13ο τέρμα του στη διοργάνωση (9-7). Η διαφορά για τους τυπικά γηπεδούχους έμεινε στα τρία γκολ (10-7) στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, με σκόρερ τον Βίτσο.

Στην τελευταία περίοδο, οι διεθνείς μας δεν είχαν άλλα κουράγια να κυνηγήσουν το σκορ, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να φθάσουν σχετικά εύκολα στη νίκη.

Με το σημερινό αποτέλεσμα, διατηρήθηκε η συντριπτική παράδοση των Σέρβων στους αγώνες με την Ελλάδα σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, με την Εθνική μας να μην έχει κερδίσει ούτε ένα ματς...

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 4-2, 2-2

Διαιτητές: Κορίζνα (Πολωνία) - Ορτέγκα (Ισπανία)

ΣΕΡΒΙΑ (Σάβιτς): Πιγιέτλοβιτς, Μάντιτς 1, Ντέντοβιτς 3, Ρατζέλοβιτς, Τσουκ, Βίτσο 2, Αλεξιτς, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς 2, Πρλάινοβιτς 1, Μίτροβιτς Σ.3, Μίτροβιτς Μ.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1 , Σκουμπάκης , Καπότσης , Φουντούλης 1 , Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1 , Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης

Στον πρώτο αγώνα για τις θέσεις 5-8, η Ιταλία επιβλήθηκε της Ρωσίας με 14-12.

Την 9η θέση πήρε η Γερμανία (9-8 τη Γεωργία) και την 11η η Ρουμανία του Σάκη Κεχαγιά (20-3 την Τουρκία).

Τελικά Γυναικών (25/1)

7η-8η θέση

Γαλλία - Σλοβακία, 3.30μμ

5η-6η θέση

Ελλάδα - Ιταλία, 5μμ

Μικρός τελικός

Ουγγαρία - Ολλανδία, 6.30μ

Τελικός

Ισπανία - Ρωσία, 8μμ