27 Ιανουαρίου 2020

ΦΩΤΟ-Λαικό προσκύνημα ΝΔιτών όπου μιλάει ο Άδωνις... Από τα Γιαννιτσά ως το Ηράκλειο

Η σημερινή ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ και Υπουργού Ανάπτυξης & Υποδομών Άδωνη Γεωργιάδη μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο λέξεις, ως "άκρως επιτυχημένη".

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το λαϊκό προσκύνημα των Νεοδημοκρατών της Πέλλας που γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους εντός κι εκτός του ξενοδοχείου όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πέλλας, για να ακούσουν τον ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλή Υπουργό.

Δεν ήταν μόνον ο χαρισματικός τρόπος έκφρασης του κ. Γεωργιάδη, που οδήγησε τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε έντονα και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ήταν επίσης, οι συνεχείς αλήθειες που ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Υποδομών Άδωνης Γεωργιάδης, για θέματα και πέραν του χαρτοφυλακίου του, όπως τα ελληνοτουρκικά, για τα οποία εξέφρασε την προσωπική του πεποίθηση πως "δεν πιστεύει οτι μπορεί να φτάσουμε σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία".

Για την οικονομία, όπου τόνισε την επαναφορά των κανονικών ρυθμών στην οικονομία με την ταυτόχρονη αναβάθμιση της Ελλάδας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Ενώ όσο αφορά το μεταναστευτικό σημείωσε πως"έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ενταθούν δυναμικά το προσεχές διάστημα, οι προωθητικές ροές προς τα πίσω, δηλ. προς την Τουρκία".

Ομολογουμένως ήταν μια άκρως επιτυχημένη ομιλία από έναν εκ των κορυφαίων συνεργατών του Πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε το αδιαχώρητο από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, μιας και οι φωτογραφίες και οι selfies με τον Άδωνη Γεωργιάδη διαδέχονταν η μία την άλλη για πολλά λεπτά.

Άδ. Γεωργιάδης από Ηράκλειο: Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι ιερή και θέλουμε να την τιμήσουμε

Στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ για την κοπή της πίτας ο Υπουργός - "Είμαι δίπλα σας με την ψυχή και την καρδιά μου" το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Αντώνης Παντινάκης

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Η εκδήλωση έγινε στο Κέντρο ''Κήπος των Αισθήσεων'' στις Μαλάδες, παρουσία και του Υπουργού Ανάπτυξης και Αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος, τοπικά στελέχη του κόμματος και αρκετός ακόμα κόσμος.



"Είμαι δίπλα σας με την ψυχή και την καρδιά μου" ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσα από βίντεο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι ιερή και θέλουμε να την τιμήσουμε" είπε βρισκόμενος στο βήμα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας πως "η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά" και πως "καμία μέρα δεν έχει πάει χαμένη".

Την ίδια ώρα και για ακόμα μια φορά, ο Υπουργός έριξε τα "πυρά" του στην αντιπολίτευση λέγοντας πως "στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτες, Φαρισαίοι και υποκριτές", επισημαίνοντας πως "δεν πρέπει να ξαναζήσουμε για δεύτερη φορά μια τέτοια κυβέρνηση".

"Χθες είχαμε δύο θλιβερές επετείους. Η μία, η προ πενταετίας της πρώτης και τελευταίας φοράς Αριστερά, η άλλη πέρυσι με την υπέρ ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ κάνεις στην μεταπολίτευση δεν κατάφερε να φτάσει. Χρειάστηκε να έρθουν στην εξουσία για να δουν οι Έλληνες τι εστί Αριστερά.


Ο Αλέξης Τσίπρας εξευτέλισε τις αξίες της Αριστεράς και τον ευχαριστούμε. Δικαίωση μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε αυτά που λέγαμε για την εξωτερική μας πολιτική, ότι ανήκουμε στη Δύση.

Όσο κέρδιζαν τις εκλογές, δεν ήθελαν την απλή αναλογική. Μετά που έμειναν πίσω στις δημοσκοπήσεις άρχισαν να είναι υποστηρικτές της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτες, Φαρισαίοι και υποκριτές.
Αυτά που ζούμε με αυτούς τους τύπους, δεν έχουν προηγούμενο. Αυτοί είναι άπαικτοι!

Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε για δεύτερη φορά μια τέτοια κυβέρνηση.

Αυτούς τους έξι μήνες, εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε. Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι ιερή και θέλουμε να την τιμήσουμε. Καμία μέρα δεν έχει πάει χαμένη.

Είμαστε ίσως στην πιο ευχάριστη στιγμή της δεκαετίας στον τομέα της Ελληνικής οικονομίας.

Αυτό σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας, πιο χαμηλά επιτόκια, επενδύσεις, ανάπτυξη. Κι αυτά θα τα δείτε τους επόμενους μήνες.

Πάμε με την τριπλάσια ταχύτητα από αυτή που είχαν υπολογίσει."

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μεγάλα έργα της Κρήτης, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι τον ΒΟΑΚ, αλλά και την μεγάλη επένδυση στις Γούρνες, το "νέο Ελληνικό" όπως χαρακτήρισε το σημαντικό έργο.

Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι είπε συγκεκριμένα "Το έργο ξεκίνησε από το 2004 και θα ξεκινήσει το 2020, 16 χρόνια μετά. Και θα γίνει με δική μας κυβέρνηση", ενώ για τον ΒΟΑΚ έκανε λόγο για μια χρονιά ευχάριστων εξελίξεων. "Από το 2020 τα ευχάριστα για το ΒΟΑΚ για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα στην άσφαλτο.

"Εντός των επόμενων εβδομάδων, βγαίνει ο διαγωνισμός για τις Γούρνες. Θα γίνει το νέο Ελληνικό. Θα είναι μια νέα λαμπρή σελίδα. Υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτικούς ομίλους" είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως "ξεκινά ο νέος τρόπος εξετάσεως του άσυλου". "Αυτή είναι η βασική και κορυφαία αλλαγή σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γίνονται απελάσεις πλέον. Όσους έχουμε απελάσει, η Τουρκία τους δέχθηκε. Όταν δοθεί το μήνυμα στα μικρασιάτικα παράλια ότι στην Ελλάδα σε περιμένουν τα κλειστού τύπου κέντρα και η απέλαση, οι ροές θα μειωθούν" ανέφερε.

Όσο για τις τουρκικές προκλήσεις και τα εθνικά θέματα ο υπουργός διαβεβαίωσε πως "Δεν θα γίνουν ούτε θερμά επεισόδια, ούτε πόλεμος".

"Μην ανησυχείτε. Δεν θα γίνουν ούτε θερμά επεισόδια, ούτε πόλεμος. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της Ελλάδος, με τις αξίες και την ιστορική μας παρακαταθήκη. Είμαστε φιλειρηνιστές, αδύναμοι όμως δεν είμαστε! Και το ξέρει καλά αυτό η Τουρκία. Και δεν νομίζω να θέλει να ρισκάρει. Ουδέποτε η Τουρκία ήταν τόσο απομονωμένη. Είμαστε στην καλύτερη θέση των συμμαχιών. Μην ανησυχείτε για αυτά. Εμείς θα επικεντρωθουμε σε αυτά που πρέπει. Στην ανάπτυξη και στις νέες θέσεις εργασίας" σημείωσε και κατέληξε "Το 2020 σας υπόσχομαι ότι θα ζήσουμε μια καταπληκτική χρονιά".

Για μια σπουδαία χρονιά το 2019 έκανε λόγο από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής, Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ σημείωσε πως το 2020 είναι χρονιά με μεγάλες προσδοκίες αλλά και κινδύνους στα εθνικά μας θέματα.

"Το 2019 ήταν μία σπουδαία χρονιά για την Νέα Δημοκρατία, με νίκη και αυτοδυναμία στις εκλογές και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 2020 είναι μία χρονιά με μεγάλες προσδοκίες, τεράστιες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και κινδύνους στα εθνικά μας θέματα.Με ενωμένο, αρραγές το εσωτερικό μας μέτωπο, με ομοψυχία, με σταθερότητα στο εσωτερικό και με μία φωνή στο εξωτερικό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβουλή και οποιαδήποτε απειλή! Ενωμένοι οι Έλληνες, πάντα ήταν νικητές! Και έτσι θα είμαστε και στο μέλλον! Έχουμε τη φιλοδοξία, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τα παιδιά μας να ζήσουν σε ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια".

Για τα μεγάλα έργα του νησιού, το αεροδρόμιο Καστελλίου και τον ΒΟΑΚ, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: "Η Κρήτη έχει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έλλειμμα που υπάρχει στην Ελλάδα, κυρίως στα έργα υποδομής και στο οδικό δίκτυο. Η σαφής δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, ότι δεν θα μείνει κανένα μεγάλο έργο που να μην ολοκληρωθεί μέσα στη δική του θητεία, και με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομίζω ότι δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις και ο Βόρειος Οδικός Άξονας μετά από δεκαετίες να ολοκληρωθεί και το Καστέλλι να ξεκινήσει. Τα πράγματα βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο και στο τέλος θα δρέψουμε τους καρπούς της ανάπτυξης, με τα έργα υποδομής που θα έχουν ολοκληρωθεί στην Κρήτη".

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε: "Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στα εθνικά μας δίκαια. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας ευνοεί τις ελληνικές θέσεις, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν απόλυτα υιοθετήσει αυτές τις θέσεις. Η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν ταραξίας στην περιοχή. Την καλούμε σε διάλογο. Θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια του διαλόγου. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια όποτε αυτό κι αν χρειαστεί".

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και ο ευρωβουλευτής, Μανώλης Κεφαλογιάννης, αποχώρησαν πριν από την κοπή της πίτας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων καθώς ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν με την τελευταία πτήση.

Μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που τροποποιήθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και μίλησε πρώτος ο κ. Γεωργιάδης.


"Εύχομαι ο, τι καλύτερο στην Ελλάδα μας και στην Κρήτη μας", είπε από την πλευρά του κατά την κοπή της βασιλόπιτας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος.

"Είχα την τύχη και την χαρά να βρεθώ στα μέρη του Άδωνι χθες, στη Φλώρινα, όπου είχα την τύχη να δω πραγματικούς πατριώτες να μιλάνε με τα πιο θερμά και συγκινητικά λόγια για τους Κρήτες! Και σήμερα, είναι χαρά μας που φιλοξενούμε εδώ στο Ηράκλειο έναν πραγματικό πατριώτη, έναν δουλευταρά της ανάπτυξης και του κόμματος" είπε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

"Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξέρει, δουλεύει, έχει άποψη αλλά κυρίως σέβεται την κομματική δομή. Διότι όλα ετούτα που κάνουμε σήμερα από την κυβερνητική θέση, έχουν αξία διότι κάποιοι δούλεψαν. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τις οργανώσεις και τα στελέχη μας. Κι είμαστε εδώ να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς" συμπλήρωσε και συνέχισε" Χαίρομαι πολύ που και με την παρουσία του Μάξιμου (σ.σ Σενετάκης) στο Κοινοβούλιο και του Μανώλη (σ.σ. Κεφαλογιάννης) στο Ευρωκοινοβούλιο, το Ηράκλειο, η Κρήτη είναι δυναμωμένοι. Οι διεκδικήσεις είναι όλο και περισσότερες, γι' αυτό και 8 Φεβρουαρίου θα έχουμε κοντά μας τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να παρουσιάσει πλέον το πλάνο, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, αλλά και όλα αυτά που επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα! " είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.

"Συνεχίζουμε αυτή την ξέφρενη κι ευχάριστη πορεία που ξεκινήσαμε. Είναι η πρώτη πίτα που κόβουμε με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσουμε την πορεία αυτή, ώστε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ακόμα μεγαλύτερη! Όντως, θα έχουμε ένα καταπληκτικό 2020. Το ευχόμαστε και θα δουλέψουμε γι' αυτό!", ανέφερε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης.

Για το μεγάλο και σημαντικό έργο της Κρήτης, το αεροδρόμιο στο Καστέλι επιβεβαίωσε πως θα βρεθεί στο νησί το επόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου, όπως είχε γράψει το Cretalive, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου ενώ την ίδια ώρα αναφέρθηκε και σε "ευχάριστες ειδήσεις" σε ότι αφορά τον ΒΟΑΚ.

"Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ταχύτατης και υψηλής ανάπτυξης, η οποία θα είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Ήδη πριν λίγες μέρες έγιναν ανακοινώσεις για το αεροδρόμιο του Καστελίου" ανέφερε ο ίδιος και συμπλήρωσε " Άλλωστε ο πρωθυπουργός θα κατέλθει στην Κρήτη για αυτό το λόγο. Και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ ευχάριστες ειδήσεις και για ένα έργο που χρονίζει αδικαιολόγητα, τον ΒΟΑΚ" κατέληξε ο ίδιος.