27 Ιανουαρίου 2020

Θα «τρελάνουμε» τον πλανήτη φέτος: Ο Παυλόπουλος θα ανάψει τη Φλόγα αλλά η Σακελλαροπούλου θα την παραδώσει

Άλλος αρχηγός του ελληνικού κράτους θα «ανάψει» την Ολυμπιακή Φλόγα και άλλος θα την παραδώσει. Ένα παράδοξο που προκύπτει από τη διαδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 13 Μαρτίου σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και σίγουρα θα καταγραφεί στα «περίεργα» της ολυμπιακής Ιστορίας. Συγκεκριμένα, η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου.

Όπως διαβάζουμε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, το ελληνικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας θα αρχίσει αμέσως μετά και θα διαρκέσει οκτώ ημέρες. Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στο «Τόκιο 2020», παρουσία πάλι του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας, θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στις 19 Μαρτίου. Αν τηρηθεί, λοιπόν, το τυπικό, άλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι στην αφή και άλλος στην παράδοση, κάτι που ίσως δεν έχει συμβεί ποτέ, καθώς στο ενδιάμεσο -στις 13 Μαρτίου- θα έχει εγκατασταθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η κ. Σακελλαροπούλου.

Ελπίζουμε, βέβαια, κάποιος να έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της γιαπωνέζικης επιτροπής διοργάνωσης (και πρώην πρωθυπουργό της χώρας), Γιοσίρο Μόρι, για την αλλαγή στον προεδρικό θώκο και να μην ξαφνιαστεί όταν δει στο Παναθηναϊκό Στάδιο μπροστά του διαφορετικό πρόσωπο! Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε δώσει το «παρών» και στις δύο τελετές το 2016, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας. Πέρα από το παράδοξο που αναφέραμε, η συμμετοχή του στην τελετή στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι και η τελευταία δημόσια παρουσία του ως Προέδρου της Δημοκρατίας.