17 Ιανουαρίου 2020

Πανικός στην Άγκυρα για την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα - Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος - ΦΩΤΟ

Τον εκνευρισμό της Τουρκίας για την επίσκεψη του στρατηγού, Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα και τις επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αντανακλούν τα σχετικά δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ Μανώλη Κωστίδη, ο τουρκικός Τύπος φιλοξενεί εκτενή ρεπορτάζ από την επίσκεψη Χαφτάρ, τον οποίο αποκαλεί πραξικοπηματία και παράνομο ηγέτη της Λιβύης, σε συμφωνία με τη διπλωματική «γραμμή» της Άγκυρας.

Η εφημερίδα Sabah στο ρεπορτάζ της αναφέρει: «O ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη ήρθε στην Αθήνα. Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στόχος του να συναντηθεί με Ελληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι «ο παράνομος ηγέτης της Λιβύης ήρθε στην Αθήνα. Ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια»

«O ηγέτης των δυνάμεων πολιτοφυλακής στη Λιβύη Xαφτάρ ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια», μεταδίδει το NTV.

To Haber 7 γράφει ότι «ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ πήγε στα κρυφά στην Ελλάδα».