13 Ιανουαρίου 2020

Άγνωστο το μέλλον του Στουρνάρα στην ΤτΕ: Οι πιθανότητες ανανέωσης και οι επικρατέστεροι διάδοχοι

Αλλά μια και ασχοληθήκαμε με τις εκκρεμότητες της νέας χρονιάς, έχω νέα και για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ως γνωστόν, λήγει η τρέχουσα θητεία του κ. Στουρνάρα και μέσα στην άνοιξη θα τεθεί ζήτημα ανανέωσής της.

Όπως διαβάζουμε στο Βηματοδότη, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η θητεία του θα ανανεωθεί. Δίνουν μάλιστα πιθανότητες τουλάχιστον 70% σε αυτή την εκδοχή. Και εξηγούν ότι ο κ. Στουρνάρας διατηρεί καλή σχέση με τον Πρωθυπουργό και επιπλέον χαίρει εκτιμήσεως στο εξωτερικό.

Αν ωστόσο δεν επιβεβαιωθεί η ανανέωση, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ θεωρούν πως επικρατέστερος διάδοχός του θα είναι ο Φωκίων Καραβίας, που σήμερα εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank. Επίσης παρασκηνιακώς μεταδίδεται ότι και ένα άλλο τραπεζικό στέλεχος προετοιμάζεται για πρώτο βιολί σε μεγάλη συστημική τράπεζα. Ο λόγος για τον κ. Αγι Λεόπουλο, παλαιό συνεργάτη του Θόδωρου Καρατζά και νυν στέλεχος της ελβετικής UBS. Ο κ. Λεόπουλος συνέπεσε στην Εθνική Τράπεζα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ο Πρωθυπουργός ήταν επικεφαλής της θυγατρικής Venture Capital της Τράπεζας.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ