21 Ιανουαρίου 2020

Η λίστα των πωλήσεων του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, τα τεράστια έσοδα

Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μία εποχή πολύ μεγάλων αγοραπωλησιών από την ημέρα που τα ηνία του ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στη λογική του “όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται”, οι Πειραιώτες έχουν να επιδείξουν μία σειρά από deals πολλών εκατομμυριών από την ημέρα που ο εφοπλιστής έγινε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Το σύνολο ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά στην οικονομική εκτόξευση των deals του Ολυμπιακού παίζει κομβικό ρόλο η «βιτρίνα» της φάσης των ομίλων του Champions League όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεκάδες συμμετοχές.

Τελευταίο όλων αυτό του Ντάνιελ Ποντένσε που ετοιμάζει βαλίτσες για την Premier League και την Γουλβς έναντι 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποιοι ακολουθούν
Η συμφωνία αυτή «γκρέμισε» το ρεκόρ της μεταγραφής του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν που έβαλε επισήμως στα ταμεία του τουλάχιστον 17,5 εκατ. ευρώ αλλά με τα μπόνους αρκετά παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός πούλησε τους Μήτρογλου και Μιλιβόγεβιτς για 15 εκατομμύρια ευρώ έκαστο σε Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα.

Ακολούθησε ο Μπράουν Ιντέγε με 12 εκατομμύρια στην κινέζικη Τιαντζίν Τέντα.

Με 10 εκατομμύρια ευρώ πωλήθηκαν οι Μανωλάς και Σάμαρης σε Ρόμα και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Το deal Ολυμπιακού-Τσίβας Γκουανταλαχάρα για τον Ρούμπεν Πουλίδο έφερε στα ταμεία των Πειραιωτών 6,5 εκατ. ευρώ και αυτό με την Λεχβίγια για τον Βλάντιμιρ Βάις άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στα 4 εκατομμύρια ευρώ πωλήθηκαν ο Γιάννης Φετφατζίδης στην Τζένοα και ο Γιάννης Νικολάου στην Έμπολι.

Αξιοσημειώτο είναι ότι ο ολυμπιακός έβγαλε και 1 εκατομμύριο ευρώ από ποδοσφαιριστή που δεν αγωνίστηκε λεπτό με τη φανέλα του, τον Κωνσταντίνο Λαΐφη.

Στην αντίπερα όχθη, οι αγορές του επί εποχής Μαρινάκη αγγίζουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ.