27 Ιανουαρίου 2020

Στην Πολωνία, στην επέτειο για την απελευθέρωση του Άουσβιτς ο Μητσοτάκης

Στον εορτασμό της 75ης επετείου από την απελευθέρωση του Άουσβιτς θα συμμετέχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με πλήθος πολιτικών ηγετών.

Το μεσημέρι, επιζώντες του στρατοπέδου της ναζιστικής φρίκης, καθώς και από άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα συγκεντρωθούν από όλο τον κόσμο στην Πολωνία για να δώσουν το παρών στις επετειακές εκδηλώσεις.

Στις 15:30 (ώρα Πολωνίας), μπροστά στην «πύλη του θανάτου» του πρώην στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου, θα ξεκινήσει η τελετή μνήμης, όπου θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ο διευθυντής του μουσείου μνήμης του Άουσβιτς Πιοτρ Τσιβίνσκι και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, Ρόναλντ Λόντερ.

Το «παρών» θα δώσουν στην εκδήλωση πολλοί πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Στ', ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ, ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Φαν Ντερ Μπέλεν, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς και οι αντιπρόεδροι της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και Βέρα Γιούροβα.