27 Ιανουαρίου 2020

Καμία βάση δεν έχει το ψέμα της Συμμορίας για «οριστικό πόρισμα» της ΕΕΑ-Ο λόγος τώρα στον αθλητικό δικαστή

Παρά τις φωνές από τα φίλα προσκείμενα στην Συμμορία Μέσα, το όρισμα της ΕΕΑ δεν είναι οριστικό, αλλά συμβουλευτικό, αφού η βασιμότητα του θα ελεγχθεί από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Super League.

Παρά τους πανηγυρισμούς από τα Μέσα που είναι φίλα προσκείμενα στην Συμμορία, η ετυμηγορία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν αποτελεί οριστικό πόρισμα (πόσω μάλλον τελική απόφαση), αλλά έχει συμβουλευτική μορφή. Με άλλα λόγια, η απόφαση θα παρθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Διοργανώτρια Ένωσης, δηλαδή από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Super League.


Όπως τονίζεται ξεκάθαρα στο ντοκουμέντο του SDNA, αναφορικά με την δικαιοδοσία της ΕΕΑ σε ανάλογες περιπτώσεις...

1. Σε περίπτωση μη χορήγησης ή ανάκλησης του πιστοποιητικού «τήρησης των υποχρεώσεων που προβλέπονται από τον παρόντα νόμα», της παρ. 3 του άρθρου 77Α του ν.2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που εκδίδεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) η τελευταία εκδίδει πόρισμα ελέγχου πλήρως αιτιολογημένο και το διαβιβάσει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η Ε.Π.Ο, στην συνέχεια το διαβιβάζει στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της Διοργανώτριας Ένωσης, η οποία με βάση το άνω πόρισμα, το οποίο ελέγχεται ως προς την ουσιαστική του βασιμότητα στην ανοιγόμενη ενώπιόν της πειθαρχική δίκη, επιβάλλει στην υπαίτια ΠΑΕ τις παρακάτω ποινές….