22 Ιανουαρίου 2020

Δίκη Γουάινσταϊν: Οι δικηγόροι παρουσίασαν ερωτικά mail από τα θύματα που υποδεικνύουν συναίνεση

Ο δικαστής James Burke απέκλεισε την υπεράσπιση από τη χρήση των πραγματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά επέτρεψε την αναφορά στην «ουσία και το περιεχόμενό τους»
Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση του σεξουαλικού σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν επιχειρούν να δώσουν οι δικηγόροι του διάσημου χολιγουντιανού παραγωγού, παρουσιάζοντας στο δικαστήριο ερωτικά mail ανάμεσα στον κατηγορούμενο και τα θύματα. Σκοπός της υπεράσπισης του κατηγορουμένου είναι να αποδείξουν ότι σε όλες τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, υπήρξε συναίνεση και πως δεν τίθεται θέμα βιασμού ή εξαναγκασμού.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης έχουν στη διάθεσή τους «δεκάδες και δεκάδες και δεκάδες ερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κ. Weinstein». Κάποιες από τις ίδιες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα του διάσημου παραγωγού, «καυχήθηκαν ότι ήταν σε σεξουαλική σχέση μαζί του», τόνισε ο εκ των δικηγόρων.

Ο δικαστής James Burke απέκλεισε την υπεράσπιση από τη χρήση των πραγματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά επέτρεψε την αναφορά στην «ουσία και το περιεχόμενό τους».

Οι δικηγόροι του 67χρονου Weinstein, έχουν προσπαθήσει, μέχρι τώρα ανεπιτυχώς, να μεταφέρουν τη δίκη από τη Νέα Υόρκη, υποστηρίζοντας ότι η μεγάλη δημοσιότητα έχει μετατρέψει την υπόθεση σε καρναβάλι και ότι υπάρχει μεγάλη επιρροή από τα ΜΜΕ.