24 Ιανουαρίου 2020

Video: Το γκολ του Μάτος από άλλη κάμερα αποδεικνύεται κανονικό και με το νόμο

Το πλάνο από την... επαγγελματική κάλυψη της ΕΡΤ δεν βοήθησε πολλούς να γίνουν σοφότεροι στη φάση του γκολ του Μάτος. Αντιθέτως, το «ερασιτεχνικό» πλάνο από την εξέδρα ξεκαθαρίζει περισσότερο τα πράγματα.

Η συζήτηση που σηκώθηκε χθες από τη «Συμμορία» που διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε λόγο για μη χρήση VAR στη συγκεκριμένη φάση. Η ΚΕΔ με επίσημη ανακοίνωση της διέψευσε τον παραπάνω ισχυρισμό και επιβεβαίωσε ότι έγινε κανονικά χρήση VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ένα ακόμα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δίνει δίκιο στη διαιτητική ομάδα καθώς παρότι η λήψη δεν είναι από την ίδια ευθεία, ξεκαθαρίζει καλύτερα κι από τη λήψη της ΕΡΤ την κατάσταση καθώς δεν δείχνει τον Μάτος σε καμία περίπτωση να είναι σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:





Κάκος για Λαμία-ΠΑΟΚ: «Σωστά μέτρησε το γκολ του Μάτος, λάθος το οφσάιντ στον Βιεϊρίνια»

Ο πρώην διεθνής Έλληνας διαιτητής, Τάσος Κάκος, μιλώντας στην εκπομπή του Open «Total Football», πήρε θέση για τις δυο αμφισβητούμενες φάσεις στο Λαμία-ΠΑΟΚ δικαιώνοντας την διαιτητική απόφαση αναφορικά με το γκολ του ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με την επίμαχη φάση του 33', ο Κάκος τόνισε πως η φάση είναι πολύ οριακή, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα αλλά και πως θεωρεί πως ο Μάτος είναι στην ίδια ευθεία. Τόνισε επίσης πως ο βοηθός βρίσκεται σε πολύ σωστή θέση και ως εκ τούτου έχει πάρει σωστή απόφαση.

Νωρίτερα, ο Κάκος είχε τονίσει πως το οφ σάιντ με το οποίο υποδείχθηκε ο Βιεϊρίνια στο 12' είναι ξεκάθαρα μια λανθασμένη απόφαση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή: