27 Φεβρουαρίου 2020

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Το προφίλ των 4 αδελφών που εμπλέκονται στο έγκλημα

Με «καθαρό» ποινικό μητρώο οι δύο αδελφοί, με παραβατικό παρελθόν οι άλλοι δύο

Από πολυμελή οικογένεια της βιοπάλης, με κάποια μέλη να διατηρούν παραβατικές συμπεριφορές και άλλα να ακολουθούν το δρόμο της νομιμότητας, προέρχονται τα τέσσερα αδέλφια που φέρονται να εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκης.

Το GrTimes δημοσιεύει το προφίλ των φερόμενων ως δραστών. Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, η οικογένεια από την οποία προέρχονται τα εν λόγω άτομα περιλαμβάνει συνολικά 10 αδέλφια, 8 αγόρια και 2 κορίτσια, τα οποία γεννήθηκαν από την ίδια μάνα. Ο ένας γιος δόθηκε για υιοθεσία. Ο πατέρας των πέντε παιδιών, που αναγνώρισε και τα υπόλοιπα, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και προσπαθεί να ζήσει την οικογένεια με μια σύνταξη αναπηρίας, την οποία συμπληρώνει πουλώντας κουλούρια στο κέντρο της πόλης, όπως ανέφερε στο site αστυνομική πηγή. «Τα μεγαλύτερα αδέλφια εργάζονται στο εξωτερικό, κάποια είναι παραβατικά, κάποια άλλαξαν συμπεριφορά και έκαναν οικογένεια, προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τις κλοπές και τα ναρκωτικά» επισήμανε.

Το Δεκέμβριο του 2006, πριν περίπου 14 χρόνια, δύο από τα αδέλφια, ηλικίας 25 και 30 χρονών σήμερα, είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί για ρίψη μολότοφ, συμμετέχοντας σε ομάδα αγνώστων που πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αστυνομία. Μετά τη σύλληψη του 11χρονου (τότε) αγοριού με την κουκούλα ακολούθησαν δημοσιεύματα για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας. Τώρα και πάλι βρίσκεται στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας.

Τις τελευταίες μέρες, πηγαινοέρχεται στα δικαστήρια ο πατέρας, στηριζόμενος στο μπαστούνι του, για να στηρίξει τους κατηγορούμενους γιους. Aπό κοντά η μητέρα και κάποια από τα υπόλοιπα αδέλφια. Έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, χθες η μια αδελφή κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκιση των τριών αδελφών της, ηλικίας 32, 20 και 17 χρονών, μετά την απολογία τους ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο τέταρτος, ηλικίας 37 χρονών.

Το προφίλ των τεσσάρων κατηγορουμένων

Ποιο όμως είναι το προφίλ των κατηγορουμένων; Ο 32χρονος ντελιβεράς φέρεται ως «πέτρα του σκανδάλου». Είναι αυτός που λογομάχησε με τον άτυχο 45χρονο εργοδότη του και φώναξε τους αδελφούς του για να τον χτυπήσουν. Πρόσφατα ενεπλάκη σε υπόθεση κλοπών σε φαρμακεία και σε σπίτια ενώ στο παρελθόν φέρεται ότι πραγματοποίησε ληστείες σε βάρος πεζών πολιτών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 20χρονος, ο οποίος έβγαλε μαχαίρι και κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στο θύμα, μεγάλωσε σε ίδρυμα. Ήταν γνωστός στην αστυνομία καθώς έχει καταδικαστεί για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών ενώ, στο παρελθόν, έκανε φυλακή, παρά το νεαρό της ηλικίας του, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται ότι παραδέχτηκε πως μαχαίρωσε τον 45χρονο, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Χωρίς ποινικό παρελθόν ήταν μέχρι πρότινος ο 17χρονος μαθητής ο οποίος είναι υιοθετημένος. Ήρθε αυθημερόν από την Αθήνα για να δει τα αδέλφια του και «έπεσε στην περίπτωση. Ήταν άτυχος γιατί παρασύρθηκε και συμμετείχε στο περιστατικό» ανέφερε αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Στο πλευρό του χθες βρέθηκαν και οι θετοί του γονείς που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη, για να του συμπαρασταθούν.

Με «λευκό» ποινικό μητρώο ήταν και ο 37χρονος αδελφός ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού. Παραδόθηκε, μετά τις συλλήψεις των τριών αδελφών του, στην αστυνομία. Δεν είχε προηγούμενη παραβατική συμπεριφορά και ήταν απασχολούμενος σε εργασίες επισκευών. Σήμερα πρόκειται να απολογηθεί στην 4η ανακρίτρια και αναμένεται να ισχυριστεί ότι πήγε μόνο για να χτυπήσει τον 45χρονο εργοδότη του αδελφού του ενώ δεν αντιλήφθηκε το μαχαίρι και τις μαχαιριές.

Κατά την αστυνομία είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα έγκλημα καταγράφεται ξεκάθαρα σε βίντεο, από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος ενώ οι δράστες ταυτοποιήθηκαν άμεσα παρότι φορούσαν κουκούλες, εκτός από τον 32χρονο. «Εμφανίστηκαν ξαφνικά και άρχισαν να χτυπούν τον ιδιοκτήτη με καρέκλες και μπουνιές ενώ ο 20χρονος από κάτω τον μαχαίρωνε. Του κατέφερε 11-13 μαχαιριές, από τις οποίες η μία τον βρήκε στη καρδιά. Τον χτυπούσαν ακόμη κι όταν έπεσε κάτω. Όλα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα» ανέφερε στο GRTimes αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, πριν τη δολοφονία, το θύμα και ο υπάλληλος του αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα στα τηλέφωνα τους, με βαριές κουβέντες που όξυναν τα πνεύματα. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται στη δικογραφία μαζί με το βιντεοληπτικό υλικό. Ο 45χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 13 και 15 χρονών, περιγράφεται ως επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος διατηρούσε δύο ψητοπωλεία στην περιοχή του Ευόσμου και στην οδό Βασιλίσσης Όλγας όπου πραγματοποιήθηκε το έγκλημα.