26 Φεβρουαρίου 2020

📺ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ😲Λέσβος: Πολίτες με όπλα εναντίον ΜΑΤ😲Ταμπουρωμένες σε στρατόπεδο 6 διμοιρίες ΜΑΤ-Πέτσας: Μερική αποχώρηση ΜΑΤ απ' τα νησιά👏👏-ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση...

Ταμπουρωμένες στο στρατόπεδο Κυριαζή στη Λέσβο βρίσκονται αυτή την ώρα έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες δέχονται πυροβολισμούς από κατοίκους της Λέσβου που κρατούν καραμπίνες.



Το κλίμα είναι πολεμικό, με τους αστυνομικούς να περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν τις οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δέχονται πλέον επιθέσεις με όπλα.

Στη θέση όπου θα κατασκευαζόταν το νέο κέντρο δύο αστυνομικοί δέχτηκαν νωρίτερα πυροβολισμούς με καραμπίνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα πόδια από σκάγια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.



Επίσης, μία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις 18.30 οργανωμένη ομάδα ατόμων εισέβαλε σε δεύτερο ξενοδοχείο στο Δήμο Γέρα, όπου διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα. Οι κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν.







Πηγή: ethnos.gr

Μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από τα νησιά

Η κατάσταση στα νησιά – κυρίως στη Λέσβο και τη Χίο - παραμένει τεταμένη, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Για μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από τα νησιά έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πάντως ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό θα προχωρήσει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επεσήμανε ότι επιστρέφουν στις βάσεις τους οι αστυνομικοί στη Λέσβο, γιατί ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης στο νησί.

Είπε επιπλέον ότι αύριο Πέμπτη ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστού κέντρου και στη Χίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε εξάλλου πως «είδαμε εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις» και επεσήμανε πως «δεν μπορεί ο πολίτης που θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ».

Σημείωσε, δε, πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αύριο Πέμπτη, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στα νησιά – κυρίως στη Λέσβο και τη Χίο - παραμένει τεταμένη, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: sputniknews