27 Φεβρουαρίου 2020

📺Μηταράκης: Υπήρξαν ρουκέτες κατά των αστυνομικών και του ελικοπτέρου - Τι είπε για τον Μουτζούρη

"Πέρασα όλο το 24ωρο στον θάλαμο επιχειρήσεων. Οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να υπάρχει μηδενική επαφή και να μην επηρεαστεί κανένας πολίτης. Ένας από τους λόγους που ήταν μεγάλες οι δυνάμεις της αστυνομίας που πήγαν στα νησιά ήταν για να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να μην υπάρχουν επεισόδια" δήλωσε στο Mega ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο Mega.

"Η χρήση χημικών που έγινε στο λιμάνι, το οποίο είναι δυσάρεστο συμφωνώ, οι αστυνομικοί έφτασαν στα σημεία χωρίς τραυματισμούς. Το ότι δέχθηκαν πυρά, υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών, υπάρχουν ρουκέτες που έχουν ριχθεί σε αστυνομικούς, υπάρχει ρουκέτα που ρίχθηκε σε ελικόπτερο. Από το έδαφος ρουκέτα στο ελικόπτερο, αυτές τις αυτοσχέδιες που κάνουν στη Χίο. Υπήρξε μια ακραία οργάνωση που δεν αντιπροσωπεύει τους φιλήσυχους νησιώτες. Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός. Εγώ δέχομαι ότι έχουν αγανακτήσει οι νησιώτες γιατί έχουν 42.000 άτομα στα νησιά" πρόσθεσε.

"Με πήρε ο κ. Μουτζούρης χθες και μου είπε δεν θα έρθω στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό γιατί μου μίλησε ο Πρωθυπουργός απότομα στο τηλέφωνο. Γιατί ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, του είπε ότι αυτή τη στιγμή πολιορκείται στρατόπεδο του ελληνικού στρατού και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και του ζήτησε προσωπικά να παρέμβει στο σημείο ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου να προστατεύσει να μην υπάρχει απώλεια ζωής" υπογράμμισε.

"Είχε επικοινωνήσει μαζί μου ο κ. Μουτζούρης πριν δω αυτό το βίντεο. Μου είπε επειδή μου μίλησε απότομα στο τηλέφωνο δεν έρχομαι" συμπλήρωσε.