26 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ! Στραπάτσο Ολυμπιακού, απορρίφθηκε η καταγγελία για αποβολή ΠΑΟΚ-Ξάνθης επειδή πήγαν στα πολιτικά δικαστήρια

Με καθοριστική την ψήφο του Παναθηναϊκού που έκρινε το αποτέλεσμα, πήγε στα... σκουπίδια η καταγγελία του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Στα... σκουπίδια πήγε η καταγγελία του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με αφορμή την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης σκάνδαλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η υπόθεση τέθηκε σε ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ και η πρόταση των "Ερυθρόλευκων" κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις τέσσερις ψήφους: την δικιά τους και άλλων τριών ομάδων, του Πανιωνίου και της ΑΕΛ που συνυπέγραφαν την πρόταση καθώς επίσης και του Άρη. Σύνολο ψήφοι δηλαδή: 4.

Επιβεβαιώθηκε έτσι, για πολλοστή φορά, ότι οι εποχές που ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παρασκηνίου του ποδοσφαίρου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν χάσει όλες τις ψηφοφορίες το τελευταίο διάστημα.

Καθοριστική η στάση του Παναθηναϊκού

Καθοριστική ήταν η στάση του Παναθηναϊκού που τάχθηκε υπέρ της απόρριψης της καταγγελίας μαζί με τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, τον Βόλο και τον Παναιτωλικό και έκρινε το αποτέλεσμα.

Τρεις ΠΑΕ, οι ΑΕΚ, Ατρόμητος, ΟΦΗ πρότειναν η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Ο Αστέρας Τρίπολης απείχε από την ψηφοφορία, η ΕΠΟ ψήφισε λευκό ενώ η Λαμία απουσίασε.

Το SDNA είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι... θέμα με την προσφυγή δεν υπάρχει. ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν προσφύγει κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που δεν είναι πειθαρχικό όργανο του ποδοσφαίρου (δηλ της ΕΠΟ) αλλά ανεξάρτητη επιτροπή και δεν εμπίπτει στο άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει την προσφυγή σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια (μετά από τιμωρίες από την ΕΠΟ ή την superLeague).

Να σημειωθεί ότι η απόρριψη της καταγγελίας του Ολυμπιακού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που εκκρεμούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, και οι αποφάσεις για τις οποίες αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πώς έχασε ο Ολυμπιακός με... ανατροπή!

Με… γκολ του ΠΑΟΚ στο φινάλε, απορρίφθηκε η καταγγελία του Ολυμπιακού για τον «δικέφαλο» και την Ξάνθη με αφορμή την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια. Διαβάστε την εξέλιξη της ψηφοφορίας

Με… γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις και με ανατροπή στο σκορ, απορρίφθηκε η καταγγελία του Ολυμπιακού (με τη συμπαράσταση του Πανιωνίου και της ΑΕΛ) κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με αφορμή την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός, για ακόμη μια φορά, έχασε σε ψηφοφορία που έγινε στη Λίγκα, και το σκορ δεν πήρε διαστάσεις μετά την απόφαση της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του ΟΦΗ να πετάξουν το γάντι στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ενώ καθοριστική ήταν η ψήφος του Παναθηναϊκού.

Το 5-4 λοιπόν, υπέρ του ΠΑΟΚ και της ακριτικής ομάδας προήλθε από ανατροπή (το σκορ προς στιγμήν είχε γίνει 2-3 υπέρ του Ολυμπιακού) και με τον «Δικέφαλο» να βάζει το γκολ στο φινάλε αφού αυτός ψήφισε τελευταίος και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε άλλο ένα στραπάτσο του Ολύμπιακού σε θεσμικό επίπεδο.

Οι ομάδες ψήφισαν με αλφαβητική σειρά, η Λαμία απουσίαζε και η ΕΠΟ αφενός δεν ανήκει στο γκρουπ των ομάδων και αφετέρου ψηφίζει λευκό, κίνηση λογική αφού δεν πρέπει να πάρει θέση.

Το SDNA παρουσιάζει λοιπόν, τη διακύμανση της ψηφοφορίας.

ΑΕΚ: Διαιτητικό

ΑΕΛ: υπέρ ΟΣΦΠ 0-1

Άρης: υπέρ ΟΣΦΠ  0-2

Αστέρας Τρίπολης: αποχή

Ατρόμητος: Διαιτητικό

Βόλος: κατά ΟΣΦΠ 1-2

Ξάνθη: κατά ΟΣΦΠ 2-2

ΟΣΦΠ: υπέρ ΟΣΦΠ 2-3

ΟΦΗ: Διαιτητικό

Παναθηναϊκός: κατά ΟΣΦΠ 3-3

Παναιτωλικός: κατά ΟΣΦΠ 4-3

Πανιώνιος: υπέρ ΟΣΦΠ 4-4

ΠΑΟΚ: κατά ΟΣΦΠ 5-4

=============

Λαμία: Απούσα

ΕΠΟ: Λευκό

Παναθηναϊκός: Η εξήγηση της ψήφου στο ΔΣ της Superleague

Τη δική της εξήγηση έχει η στάση που κράτησε ο Παναθηναϊκός στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόρριψη της καταγγελίας του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός ψήφισε κατά της καταγγελίας του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα. Πρόκειται για μία απόφαση του μεγαλομετόχου την οποία και υλοποίησε ο εκπρόσωπος των πράσινων στο ΔΣ και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Παναθηναϊκού έχει τη δική της εξήγηση. Αρχικά οι πράσινοι δεν ξεχνούν πως προ διετίας παρέμειναν στη Superleague κατόπιν αλλαγής του κανονισμού για τη μη αδειοδότηση. Έτσι, κρίνουν πως δεν θα ήταν ηθικό να υποβιβαστεί οποιαδήποτε ομάδα εξωαγωνιστικά και το ίδιο θα έπρατταν και σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση.

Επιπλέον, οι πράσινοι δεν ξεχνούν πως τον Φλεβάρη του 2016 είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο μετά την τιμωρία από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που είχε επιφέρει κλείσιμο της Θύρας 13 και πρόστιμο 90.000 ευρώ για την ΠΑΕ. Τότε δεν τους είχε επιβληθεί κάποια τιμωρία για αυτή τους την ενέργεια και η προσφυγή είχε εκδικαστεί κανονικά.

Κλείνοντας, από τον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά αυτό που είχατε διαβάσει και μέσα από το SDNA. Ό,τι δηλαδή η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι πειθαρχικό όργανο του ποδοσφαίρου αλλά ανεξάρτητη επιτροπή και δεν εμπίπτει στο άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει την προσφυγή σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.