14 Φεβρουαρίου 2020

Η Λίνα Μενδώνη «ξήλωσε» το ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης -Ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις τους

Σε πλήρη αλλαγή -καταρχάς ανθρωπογεωγραφίας- προχωρά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αφού κατόπιν αιτήματος της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη σύσσωμο το ΔΣ υπέβαλλε την παραίτηση.

Χρειάστηκαν επτά μήνες, αλλά όπως φαίνεται ήρθε τώρα και η σειρά του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης να μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς σταδιακά όλοι οι φορείς περνάνε από αυτό. Χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ και ήδη σήμερα αυτές είχαν υποβληθεί μαζί με μια επιστολή που αφήνει αιχμές ότι η πολιτική ηγεσία δεν έδειξε αυτούς τους επτά μήνες ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Μεγάρου.

Σημειώνουμε ότι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που υπάρχει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ότι ουσιαστικά δεν έχει καλλιτεχνική διεύθυνση εξαιτίας αβλεψίας που υπήρχε στο κείμενο της υπουργικής απόφασης για την πρόσληψη της Ζωής Ζενεδιώδη για τη θέση, που είχε κάνει η Μυρσίνη Ζορμπά. Συγκεκριμένα, η εξάμηνη διαγωνιστική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου. Οι όροι της προκήρυξης για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Μέγαρο εγκρίθηκαν με υπουργική απόφαση της τότε υπουργού πολιτισμού κ. Μ.Ζορμπά, τον Ιανουάριο του 2019, αλλά στο κείμενο της υπουργικής απόφασης δεν υπήρξε αναφορά σε εγκριτική απόφαση της επιτροπής της ΠΥΣ- Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου- που θα της επιτρέψει να αμείβεται!

Τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι οι Νικήτας Μυλόπουλος, Πρόεδρος, Σάσα Λαδά Αντιπρόεδρος, Ιωάννα Ναούμ Γραμματέας, Ρόλλυ Γκατένιο Ταμίας, Κωνσταντίνος Βόμβολος, μέλος, Ίντα Μασαράνο μέλος, Ιουλία Πιπινιά μέλος, Δάφνη Τραγάκη μέλος, Συραγώ Τσιάρα μέλος, Κωνσταντίνος Χάρδας μέλος.