26 Φεβρουαρίου 2020

Ικανοποίηση στην Κυβέρνηση από την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Χαμόγελα στην Κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο προκάλεσε η δημοσιοποίηση της 5ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας για την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι αρμόδιοι κοινοτικοί φορείς αξιολογούν θετικά την πορεία την ελληνικής οικονομίας και εκτιμούν υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, υψηλότερους σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, σχεδόν διπλάσιους του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στην επίμαχη έκθεση προβλέπεται επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, συρρίκνωση της ανεργίας, ενώ αποτυπώνεται μεταξύ άλλων η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, η μείωση του κόστους δανεισμού, η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, η επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα καθώς επίσης η μείωση των «κόκκινων δανείων».

Η επίτευξη των στόχων σε οικονομικό επίπεδο έχει αλλάξει άρδην το κλίμα για τη χώρα μας μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό αποτυπώνεται στη δεύτερη σχετική έκθεση επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη σκιά λοιπόν  αυτού του κλίματος, η Κυβέρνηση προχωρά βήμα βήμα στην κατεύθυνση του μεγάλου στόχου για το 2020 που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου….