26 Φεβρουαρίου 2020

Σε μεγάλη αναστάτωση ο Κικίλιας…

Το απόγευμα της Κυριακής όσοι ήταν κοντά στον Βασίλη Κικίλια είδαν έναν διαφορετικό υπουργό. Η αναστάτωση του κ. Κικίλια ήταν μεγάλη καθώς το φορτίο που έχει κληθεί να σηκώσει είναι βαρύ.

Ο «Βηματοδότης» αποκάλυψε τον λόγο της αναστάτωσης του υπουργού καθώς και το χτύπημα του κορωνοϊού στην κυβέρνηση, αλλά και το χρηματιστήριο.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Το απόγευμα της Κυριακής, όσοι πρόσεξαν τον Βασίλη Κικίλια στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είδαν έναν υπουργό σε αναστάτωση, βρισκόταν συνεχώς επί ποδός, δεχόταν συνεχώς τηλεφωνήματα για τις εξελίξεις του κορωνοϊού, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε τη Δευτέρα την ομιλία του σε ημερίδα για τον νεανικό διαβήτη για να πραγματοποιήσει στο Μέγαρο Μαξίμου έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο το φάσμα των μέτρων προφύλαξης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού (Covid-19) με τη συμμετοχή πλειάδας υπουργών.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το Χρηματιστήριο Αθηνών (όπως και άλλα χρηματιστήρια σε πολλές χώρες), με κάθετη πτώση του γενικού δείκτη. Επικρατούσε εικόνα διάλυσης, καθώς ο δείκτης στις 13.30 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/2) έκανε βουτιά 7,74% στις 823,5 μονάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία των συναλλαγών έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 88 εκατ. ευρώ με μαζικές εντολές πώλησης.

Οι τράπεζες δέχθηκαν ανηλεές σφυροκόπημα. Η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων επηρεαζόμενη καταλυτικά από το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, μεγεθύνοντας και τους φόβους για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.