27 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου - Απών ο Μουτζούρης, ακυρώθηκε η πτήση του

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αυτή την ώρα στελέχη της αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Άρη Χατζηκομνηνό, στη σύσκεψη προσκλήθηκε τελικά και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς η πτήση του από Μυτιλήνη ακυρώθηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Χατζηκομνηνό συμμετέχουν ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Ο Κ. Μουτζούρης δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στην Αθήνα για να πάρει μέρος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, γίνεται γνωστό ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στην Αθήνα για να πάρει μέρος στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Όπως αναφέρεται, οι προγραμματισμένες πτήσης από Μυτιλήνη για Αθήνα της Olympic air-Aegean με αριθμό ΟΑ255 στις 15:55 και της Sky express με αριθμό 303 στις 16:05 ακυρώθηκαν.