21 Φεβρουαρίου 2020

Τέλος η περίοδος χάριτος: Αντιμέτωπη με την αδυσώπητη καθημερινότητα η Κυβέρνηση

Στα βαθιά πλέει πια η Κυβέρνηση ξεδιπλώνοντας το σχέδιο της για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Ο μήνας του μέλιτος έχει πλέον περάσει, οι πανηγυρισμοί για τη μεγάλη νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοπάσει και το κλίμα των πρώτου εξαμήνου ακολουθεί μία νέα πορεία με τον πήχη να βρίσκεται ψηλά, αφού έχουν καλλιεργηθεί υψηλές προσδοκίες στους πολίτες.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ανοιχτά μέτωπα που χρήζουν μεγάλης προσοχής, όπως το μεταναστευτικό και κατ’ επέκταση η ασφάλεια στα νησιά και την ενδοχώρα, η Παιδεία, η Υγεία, η Ανάπτυξη και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Στην κυβερνητική παράταξη εκτιμούν ότι η διατήρηση της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομία και τη δυνατότητα του κάθε πολίτη να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις βασικές του ανάγκες.

Οι πρώτες δράσεις που σχετίζονται με την μείωση των φόρων και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουν αποτυπωθεί θετικά στην κοινή γνώμη. Αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

Γι’ αυτό από τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια γίνονται συστάσεις σε όλους τους εκτελεστικούς βραχίονες να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία θα αξιολογηθεί στην ουσία της εφαρμοσμένης πολιτικής, περνώντας στο τέλος της τετραετίας ένα δυνατό τεστ κοινωνικής λογοδοσίας.

Μετά δε από δέκα δύσκολα χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και σκληρής λιτότητας, οι κριτές θα είναι πολύ αυστηροί!