28 Φεβρουαρίου 2020

📺Φωτιά στον σταθμό Γκαρ Ντε Λιόν του Παρισιού-ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά ξέσπασε στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters, η πυρκαγιά μαίνεται στον σταθμό Γκαρ ντε Λιόν του Παρισιού, ενώ το ίδιο πρακτορείο αναφέρει πως η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο.

Όπως μεταδίδεται σε γαλλικά ΜΜΕ, η φωτιά ξεκίνησε στο πλαίσιο συναυλίας του Φάλι Ιπούπα, τραγουδιστή από το Κογκό, όταν άγνωστοι άναψαν φλόγες σε αυτοκίνητα κοντά στον σταθμό. Στη συνέχεια, κάηκαν κι άλλα οχήματα, καθώς και μηχανάκια και κάδοι σκουπιδιών. Στην περιοχή αυτή σημειώθηκαν νωρίτερα επεισόδια.

Μετά τις 6 το απόγευμα η αστυνομική διοίκηση ανακοίνωσε πως υπάρχει διαδικασία μερικής εκκένωσης του σταθμού και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν να πλησιάζουν στο σημείο. Όσον αφορά στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, ανακοινώθηκε πως έχει εκκενωθεί μόνον τον υπόγειο του σταθμού.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Le Figaro, ο Φάλι Ιπούπα είχε γίνει στόχος των αντιπάλων του καθεστώτος του προέδρου της ΛΔ του Κονγκό, του Φέλιξ Τσισεκέντι. Δεν έχει εμφανιστεί στη Γαλλία εδώ και πάνω από 10 χρόνια, εξαιτίας των απειλών που δέχεται. Το 2017 αναγκάστηκε να ματαιώσει μια άλλη συναυλία του στο La Cigale.

«Η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει τη διαδήλωση», ανέφεραν οι Αρχές, κάνοντας λόγο για φωτιές σε μηχανάκια και κάδους απορριμμάτων.

Δείτε βίντεο από το σημείο που κυκλοφορούν στο twitter: