17 Φεβρουαρίου 2020

😂😂Τρικυμία στον ΟΣΦΠ! Οι δικηγόροι του διαφωνούσαν για το αν η απόφαση της ΕΕΑ είναι εκτελεστή ή όχι

Ο πρώτος ισχυρίστηκε στην εκδίκαση του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λιγκ ότι η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ΔΕΝ είναι εκτελεστή. Ο δεύτερος στην ίδια ακροαματική διαδικασία, ισχυρίστηκε ότι είναι! Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): «Ας αποφασίσει επιτέλους ο Ολυμπιακός»

Σε… τρικυμία ήταν ο Ολυμπιακός, στην εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, στο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ.

Η αρχή έγινε με το γεγονός ότι όπως έγινε γνωστό, η ομάδα του Πειραιά θα καταγγείλει στο συμβούλιο της Λίγκας την προσφυγή του «Δικέφαλου» στο διοικητικό Εφετείο. Μόνο που η προσφυγή είναι για τη νομιμότητα της σύνθεσης και την εισήγηση της ΕΕΑ, που είναι επιτροπές του κράτους και όχι του ποδοσφαίρου, συνεπώς αφενός ο ΠΑΟΚ μόνο στα πολιτικά δικαστήρια μπορεί να προσφύγει, αφετέρου δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 35 του ΚΑΠ περί αποβολής για όσο διάστημα διαρκεί η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

Είναι εκτελεστή η εισήγηση της ΕΕΑ ή όχι

Σε ότι αφορά το κατά πόσο το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εκτελεστή πράξη, παρατηρήθηκε όμως, διαφωνία στις τάξεις των νομικών του Ολυμπιακού.

Ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου (φώτο) ισχυρίστηκε ότι το πόρισμα δεν θεωρείται εκτελεστή διοικητική πράξη. Όπως είπε: «Δεν θεωρείται εκτελεστή διοικητική πράξη το πόρισμα και δεν προσβάλλεται στο διοικητικό Εφετείο. Είναι ο πέμπτος λόγος που επικαλούμαστε».

Λίγο νωρίτερα όμως, ο Αθανάσιος Τσιρώνας, επίσης νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, στη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε εκφράσει αντίθετη άποψη. «Η απόφαση της Επιτροπής είναι εκτελεστή, δεν μπορεί να δοθεί αναβολή. Μιλάμε για 3-4 χρόνια για εκδίκαση της υποθέσεως στο διοικητικό εφετείο και ίσως και παραπάνω, όπως είπε και ο κύριος Κούγιας. Θα μπορούσαν να πάνε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και να είχαν πάρει διαταγή που θα ανέφερε ότι αναστέλλεται η διαδικασία ενώπιον του οργάνου σας. Η Ξάνθη όμως, γνώριζε ότι αν πήγαινε το αίτημα θα απορρίπτονταν» είχε πει.

Η διάσταση απόψεων στον Ολυμπιακό δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Αχιλλέα Μαυρομμάτη, εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ που σχολίασε: «Ας μας πει επιτέλους ο Ολυμπιακός, αν είναι εκτελεστό το πόρισμα ή δεν είναι, κατά την άποψη τους».