26 Φεβρουαρίου 2020

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει υπουργός που να μην έχει κάνει ηχογράφηση

«Η κυβέρνηση δεν έχει λύση στο μεταναστευτικό και για το λόγο αυτό καταφεύγει στη βία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε  «αντί να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης» όπως τα αποκάλεσε, «καλό θα ήταν να μοιραστούν οι μετανάστες και πρόσφυγες σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας».

Συνέχισε  λέγοντας «πως ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πει ότι η χώρα βουλιάζει με το μεταναστευτικό και θα μπορούσε να απειλήσει με βέτο όλες τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών συμβουλίων».

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται τη Χάγη. Είπε ωστόσο ότι «η χώρα μας θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση με την Τουρκία πριν από οποιαδήποτε προσφυγή».

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας, ο κ. Τσακαλώτος και το υπουργικό συμβούλιο γνώριζαν ότι είχε ηχογραφήσει συνεδριάσεις του Eurogroup ενώ ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην έχει κάνει ηχογράφηση.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 είπε ότι «ο Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δεν θα έκανε τίποτα εάν δεν καλούσε στο τηλέφωνο την Άγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε», ενώ κατηγόρησε και τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπέγραψε δύο μνημόνια.