17 Φεβρουαρίου 2020

Σανό σε λοβοτομημένα γίδια-Όυρλιάζει ο ΟΣΦΠ... που προσέφευγε στο Διοικητικό Εφετείο κατά της ΕΕΑ!

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει επιθυμία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όχι μόνο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ αλλά και να του στερηθούν οι από το νόμο δυνατότητες να διεκδικήσει το δίκιο του προσβάλλοντας την απόφαση της ΕΕΑ περί πολυιδιοκτησίας με τη Ξάνθη.

Στους «ερυθρόλευκους» δεν άρεσε η προσφυγή κατά της νομιμότητας της σύνθεσης της ΕΕΑ στο Διοικητικό Εφετείο και γι’ αυτό, αμέσως μετά την αναβολή που πήρε η συζήτηση στη Σούπερ Λίγκα, είπαν ότι θα καταγγείλουν τον ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και στη Σούπερ Λιγκ για παραβίαση του ΚΑΠ επειδή για μια «αθλητική διαφορά» προσέφυγε σε μη ποδοσφαιρικά δικαστήρια.

Προφανώς κάποιοι νομίζουν είτε ότι όλοι έχουν πάθει λοβοτομή και έχουν περιορισμένη μνήμη, είτε ότι τα όργανα τη Δικαιοσύνης υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούν τις ορέξεις του Ολυμπιακού.

Διότι αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός να καταγγέλλεται ο ΠΑΟΚ για κάτι που στο παρελθόν έχουν κάνει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και άλλες ΑΑΕ, ανοίγοντας το δρόμο χωρίς να έχουν καμία επίπτωση και χωρίς κανείς να τους κατηγορήσει ότι παραβιάζουν τον ΚΑΠ.

Τον Ιανουάριο του 2016 με απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε ο Ολυμπιακός, «πάγωσε» η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΑ, που είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Β. Μαρινάκη και 150.000 ευρώ πρόστιμο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός επειδή ο Μαρινάκης ασκούσε διοίκηση στην ΠΑΕ, παρά τον περιοριστικό όρο περί μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβληθεί από τον Ανακριτή Διαφθοράς κ. Γ. Ανδεράδη, επειδή κατηγορούνταν (ο Μαρινάκης) για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση». Επίσης η ΕΕΑ ζητούσε από τον Μαρινάκη εντός ενός μήνα από την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ.

Αντιστοίχως το 2015 είχε προσφύγει στο ΣτΕ ο Δ. Γιαννακόπουλος κατά της απόφασης της ΕΕΑ περί κακής μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Μ. Παπαδόπουλο και η ΠΑΕ ΑΕΚ με τον ΟΠΑΠ κατά της απόφασης του ΕΕΑ να αποκλειστούν οι αγώνες της ομάδας από τα κουπόνια επειδή διαπίστωσε ασυμβίβαστο στο πρόσωπο του Δ. Μελισσανίδη.

Υπάρχει βέβαια μια σημαντική παράμετρος που οδηγεί τις ομάδες να προσφεύγουν κατά της ΕΕΑ σε πολιτικά δικαστήρια: η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπάγεται στο κράτος και όχι στο ποδόσφαιρο. Συνεπώς η μοναδική προσφυγή που μπορεί να γίνει είναι στα πολιτικά δικαστήρια αφού τα ποδοσφαιρικά δικαστήρια είναι αναρμόδια να αποφασίζουν για επιτροπές του κράτους.