27 Φεβρουαρίου 2020

😂😂Οταν ο Κώστας Μουτζούρης καλοδεχόταν στήριξη από τη Χρυσή Αυγή [βίντεο]

Στη δημοσιότητα επανέρχεται ένα βίντεο με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη όταν προεκλογικά έλεγε ότι καλοδέχεται στήριξη ακόμα και από τη Χρυσή Αυγή.

Μετά τον σάλο που έχει προκαλέσει η χυδαία συμπεριφορά του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την απρεπή χειρονομία που καταγράφηκε σε βίντεο από τη Λέσβο, χρήστες των social media υπενθυμίζουν τα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Μουτζούρης.

Το βίντεο με τα όσα έλεγε προεκλογικά για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Μουτζούρης
Οπως αναφέρει και το imerodromos.gr το βίντεο που ακολουθεί είναι από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο αυτοχαρακτηριζόμενος κεντροδεξιός Κώστας Μουτζούρης στο ραδιόφωνο] «Στο Νησί 99». Τότε η δημοσιογράφος τον είχε ρωτήσει «λένε ότι σας στηρίζει η Χρυσή Αυγή: Τι απαντάτε;, με τον ίδιο να αναφέρει (στο βίντεο μετά το 5.25):

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορειου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλά για τον β γύρο της Κυριακής 2 Ιουνίου.
https://www.stonisi.gr/post/2566/eyprosdekth-kai-h-xrysh-aygh-alla-katadikazoyme-ta-akraia-stoixeia
Posted by Στο Νησί on Friday, May 31, 2019


«Απαντάω ξεκάθαρα. Κάθε κόμμα το οποίο πήρε την έγκριση από τον Άρειο Πάγο να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές, να συμμετέχει στη Βουλή, εφόσον μπορεί να μας στηρίξει, για μας είναι πολύ ευπρόσδεκτο. Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που συμμετέχει στη Βουλή. Καταδικάζω με κάθε τρόπο, απερίφραστο, μεθόδους που μέλη της έχουν χρησιμοποιήσει στην κοινωνία μας. Τα καταδικάζω απερίφραστα, αλλά δεν θεωρώ ότι όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ότι είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι εγκληματίες, είναι απορριπτέοι. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι πολλοί από αυτούς οι οποίοι απορρίπτουν κάποια άλλα θέματα. Άρα, λοιπόν, εφόσον υπάρξει, υπήρξε, υπάρχει στήριξη από την Χρυσή Αυγή θέλω να πω ότι την καλοδεχόμαστε, αλλά καταδικάζουμε το όποιο μέλος της Χρυσής Αυγής μετέρχεται μεθόδων εκτός του νόμου ή ακραίων μεθόδου».

Στη συνέχεια έσπευσε να συμπληρώσει:

«Να θυμίσω ότι μια φορά κάθισα στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη ζωή μου, ως πρύτανης του Πολυτεχνείου, μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Εάν αυτό λέει κάτι. Γελάνε όλοι στη Λέσβο (…) να λέγεται ότι εγώ είμαι ακροδεξιός. Κεντρώος μπορεί να με πούνε, κεντροδεξιός, είμαι κεντροδεξιός, το άλλο δεν νομίζω ότι είναι».

Το ρεπορτάζ της efsyn για το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη
Μάλιστα τότε σε ρεπορτάζ της efsyn.gr (του Γιώργου Παγούδη) ανέφερε πως το «άρωμα ακροδεξιάς» είναι έντονο στο ψηφοδέλτιο του Κ. Μουτζούρη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι Νικόλαος Ταλλάς, ο οποίος «δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια ενεργά στον χώρο της άκρας δεξιάς. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με το κόμμα Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ενώ είναι ενεργό μέλος της Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης. Τον Δεκέμβριο του 2018 πρωτοστατεί στην ίδρυση της δημοτικής κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» για την κοινότητα της Μυτιλήνης, που στελεχώθηκε από μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης. Σημειωτέον ότι υποψήφια κοινοτική σύμβουλος Μυτιλήνης με τους «Ελεύθερους Πολίτες» είναι η σύζυγος του κ. Ταλλά. Η πλειονότητα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου των «Ελεύθερων Πολιτών» είναι κατηγορούμενοι για το πογκρόμ εναντίον των προσφύγων που έγινε στις 22 Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς».