25 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί κινδυνεύει να την «πατήσει» ο Βαρουφάκης

Πήγε να κάνει τον έξυπνο ο Βαρουφάκης με το στικάκι και τις ηχογραφήσεις των συνομιλιών στο Eurogroup, αλλά τελικά ίσως την πατήσει μεγαλοπρεπέστατα.

Το θέμα της Εξεταστικής για το «αμαρτωλό» πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν έχει προχωρήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτακης είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών.

Έλα όμως, που ο πρώην τσάρος της Οικονομίας άρχισε να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη και προσπάθησε να «πασάρει» στον Πρόεδρο της Βουλής τις ηχογραφημένες συζητήσεις στο κρίσιμο Eurogroup, για να δημιουργήσει εντυπώσεις, πιστεύοντας ότι τα πρακτικά του δίδουν συγχωροχάρτι για τις… παιδιάστικες πρωτοβουλίες του.

Το στικάκι, ως γνωστόν, δεν έγινε αποδεκτό από τον Τασούλα, καθώς αν το έπαιρνε η Βουλή, θα «ξέπλενε» τις αμαρτίες του, αλλά άνοιξε ζητήματα.

Το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να σκέφτεται μήπως ξανανοίξει την ξεχασμένη υπόθεση.

Βέβαια, οι μυημένοι στα παρασκηνιακά παιχνίδια βλέπουν πίσω από τις διαρροές υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών μια προειδοποίηση από το Μαξίμου προς τον Γιάνη Βαρουφάκη, «κάτσε καλά και άσε τις παλικαροσύνες κατά μέρος, γιατί διαφορετικά θα βρεις τον μπελά σου».

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου