Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Οργή Μαξίμου για Μουτζούρη: «Θα εξεταστούν οι ευθύνες του»-Δεν μπορεί να υποκινεί εγκληματικές πράξειςΟργή επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Ενδεικτική της μεγάλης δυσαρέσκειας που επικρατεί είναι το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου «Γραφικό, υποκριτή και επικίνδυνο» με αφορμή το χυδαίο τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο κ. Μουτζούρης είναι μια κατηγορία από μόνος του και τόνισε :«Καμία συζήτηση μαζί του. Η όποια συζήτηση θα ήταν υποκριτική, δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι ο κ. Μουτζούρης «έχει τεράστιες ευθύνες» για την κατάσταση στα νησιά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε μαζί του κάθε δυνατότητα διαλόγου.

Ερωτηθείς, αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του».

Ο  κ. Πέτσας τόνισε πως ακόμα και αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου, Όπως είπε παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

«Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι σήμερα αλλά θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

Υπενθυμίζεται πως χθες  κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο σημείωναν ότι «Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κατι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Γ. Γεραπετρίτης για Μουτζούρη: Δεν μπορεί να υποκινεί εγκληματικές πράξεις

Ευθεία επίθεση στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου εξαπέλυσε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Οι ταγοί του δημοκρατικού πολιτεύματος που έχουν εκλεγεί για να υποστηρίξουν την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό συμφέρον δεν είναι δυνατόν να είναι μεταξύ εκείνων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποκίνησης εγκληματικών πράξεων», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, σχετικά με την στάση του κ. Μουτζούρη στα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο για τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών.

«Ο κ. περιφερειάρχης εκλήθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παραστεί στην σημερινή σύσκεψη. Ήταν ο μόνος ο οποίος προσκλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ακριβώς για να υπάρξει καταλλαγή στα ζητήματα αυτά. Στη συνέχεια ο ίδιος ο περιφερειάρχης επικοινωνώντας πολλαπλώς επεδίωξε ουσιαστικά να θέσει με τρόπο εκβιαστικό τον τρόπο με τον οποίο θα παραστεί θεωρώντας ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει αποχώρηση των δυνάμεων τάξης οι οποίες βρίσκονται στο νησί έτσι ώστε να παρασταθεί», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Δήλωσε επίσης πως αισθάνεται ιδιαίτερη ντροπή για τα επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ. «Δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αξία του ανθρώπου. Τι σημαίνει ζωή και η ακεραιότητα της κοινωνίας. Έριχναν ρουκέτες απέναντι σε ανθρώπους. Χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ. Εμπόδισαν νοσοκομειακό του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τραυματίες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ντροπή για όλα αυτά με όλη την κατανόηση που μπορεί να έχω για την τοπική κοινωνία. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι καθημερινοί άνθρωποι μπορεί να εξωθηθούν σε τέτοιες ενέργειες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτοί σε όποιο διάλογο μπορεί να υπάρξει με τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό πρέπει να εφαρμοστεί καθώς ήταν το μοναδικό που κατατέθηκε στην δημόσια διαβούλευση και μπορεί να οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου