12 Φεβρουαρίου 2020

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση-Θα γίνει εξέταση DNA σε γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, από το Κονγκό, που εντοπίστηκε σώα στη Γαλλία, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 7χρονης στις 24 Δεκεμβρίου 2019, προέκυψαν τα εξής:

- Ο πατέρας του κοριτσιού ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της ανήλικης στο εξωτερικό,

-Στις 21 Δεκεμβρίου 2019, η 7χρονη μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο

- Για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας της Βαλεντίν είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο και σχεδίαζε να μεταβεί και ο ίδιος στη Γαλλία, σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, ωστόσο, το σχέδιό του απετράπη, καθώς είχε ήδη προσαχθεί για εξέταση από τις αστυνομικές αρχές.

Σήμερα το πρωί, παρουσία αστυνομικών, υπήρξε επικοινωνία - βιντεοκλήση του πατέρα με την 7χρονη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Θα γίνει εξέταση DNA σε γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της

Ο πατέρας της Βαλεντίν είχε αρχικά δηλώσει ότι η σύζυγός του και μητέρα του κοριτσιού είναι νεκρή, για να τα «μαζέψει» στη συνέχεια και να παραδεχτεί ότι είναι εν ζωή - Γυναίκα που εμφανιζόταν ως θεία της, ενδέχεται να είναι η... μητέρα της - Με τεστ DNA σε όλους τους εμπλεκόμενους αναμένεται να «λάμψει» η αλήθεια
Νέο θρίλερ στην υπόθεση της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν, που βρέθηκε στη Λιόν, έπειτα από ομολογία του πατέρα της ότι γνώριζε πως το παιδί είχε ταξιδέψει με τη θεία του από την Αθήνα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Γαλλία.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ από τον Γάλλο σύνδεσμο ότι στο προάστιο Σεντ Ετιέν, ζει μια γυναίκα, η οποία δηλώνει μητέρα της μικρής, λέγοντας μάλιστα ότι μέχρι το βράδυ θα παρουσιαστεί στην Αστυνομία με το κοριτσάκι.

Μια εξέλιξη που ανατρέπει τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς ο πατέρας της Βαλεντίν είχε αρχικά δηλώσει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας ότι η σύζυγός του και μητέρα του κοριτσιού είναι νεκρή, για να τα «μαζέψει» στη συνέχεια και να παραδεχτεί ότι η γυναίκα του είναι εν ζωή.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, καθώς τα νέα στοιχεία θέλουν τη γυναίκα που ταξίδεψε με την μικρή Βαλεντίν από την Αθήνα στην Γαλλία να μην είναι η θεία της, όπως αρχικά είχε πει ο πατέρας, αλλά η μητέρα της.

Εξέταση DNA

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αλλά και οι Γάλλοι συνάδελφοί τους, είναι πλέον πολύ επιφυλακτικοί για το τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και πλέον δεν γνωρίζουν ποια τελικά είναι η συγγένεια όλων των εμπλεκομένων προσώπων. Της Βαλεντίν, του πατέρα, της θείας ή μητέρας του 7χρονου κοριτσιού.

Έτσι, όλα δείχνουν πως θα καταφύγουν στη λύση της εξέτασης DNA, ώστε να διαπιστωθούν οι σχέσεις και ο βαθμός συγγένειας, αφού πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.