17 Φεβρουαρίου 2020

Τασούλας: Ο Βαρουφάκης να αναλάβει την ευθύνη με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αν θέλει μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και να δημοσιοποιήσει ο ίδιος τις συνεδριάσεις του Eurogroup που υποστηρίζει πως έχει ηχογραφήσει δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας δεν είναι αυτός που θα βγάλει στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις του υπουργού Οικονομικών, ενώ σημείωσε πως ο κ. Βαρουφάκης δεν κατέθεσε το στικάκι στη Βουλή αλλά το έδωσε σε εκείνον ώστε να κάνει ότι νομίζει.

Αναφορικά με το καλοκαίρι του 2015 και τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως η χώρα και ο λαός πλήρωσαν βαρύ τίμημα καθώς χάθηκε η εμπιστοσύνη των εταίρων προς την Ελλάδα λόγω της στάσης του Γιάνη Βαρουφάκη.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση Τσίπρα για έλεγχο κρίσιμων αρμών της εξουσίας, ο κ. Τασούλας είπε πως αν εννοεί τις τρεις εξουσίες ήταν λάθος. Τόνισε πως ο κ. Τσίπρας εννοούσε τους αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας.

Σχετικά με το μεταναστευτικό είπε πως διακρίνει μια απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης ενώ επεσήμανε πως το ζήτημα ήρθε για να μείνει.

Τέλος ο κ. Τασούλας σημείωσε πως δεν χρειάζεται το θέμα να μείνει με άναρχο τρόπο.