13 Φεβρουαρίου 2020

MOYXTI στην Αθήνα για τη χθεσινή εύνοια στον Ολυμπιακό! ΒΙΝΤΕΟ ρετρό... με Σπάθα

Μονά - ζυγά, μονόζυγα. Ερυθρόλευκα. Η ίδια φάση που τιμωρήθηκε με δεύτερη κάρτα του Ρόμανιτς για θέατρο, είχε δοθεί ανάποδα πριν από μερικά χρόνια, με θύμα τον Παναθηναϊκό και τον Γιόσου Σαριέγκι, αλλά την ίδια ομάδα στον ρόλο του ευνοημένου.

Σημασία δεν έχει τι λέει ο κανονισμός; Σημασία έχει ποιος είναι ο… γηπεδούχος. Όταν γηπεδούχος είναι ο Ολυμπιακός, τότε ο κανονισμός γίνεται πλαστελίνη και πλάθεται όπως θέλεις.

Η Λαμία ουρλιάζει και οδύρεται για την φάση του 61ου λεπτού, που ουσιαστικά έκρινε μία πρόκριση. Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης αγνοώντας τον κανονισμό που μιλάει ξεκάθαρα για έμμεσο φάουλ του Γκιγέρμε, ο οποίος κάνει επικίνδυνη προβολή, σηκώνοντας το πόδι του πάνω από την μέση ενώ ο αντίπαλος βρίσκεται σε κοντινή θέση, επέλεξε να τιμωρήσει τον Σέρβο μέσο της Λαμίας με δεύτερη κάρτα για θέατρο (!) και ουσιαστικά να ανοίξει τον δρόμο του Ολυμπιακού για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο αντίλογος των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι πως δεν υπάρχει επαφή (άσχετα αν ο κανονισμός δεν κάνει πουθενά λόγο για επαφή) και πως ο Ρόμανιτς βούτηξε (!) για να πάρει το σφύριγμα.

Πάμε τώρα σε μία πανομοιότυπη φάση, που συνέβη στο ίδιο γήπεδο, πάνω - κάτω χωροταξικά στο ίδιο σημείο. Το ημερολόγιο γράφει 1η Μαρτίου του 2009 και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι στο 0-0. Ο Γκαλέτι τσιμπάει την μπάλα και ξεχύνεται μπροστά. Ο Γιόσου Σαριέγκι σηκώνει ψηλά το πόδι, αλλά δεν τον ακουμπά καν.

Ο Αργεντινός σωριάζεται στο έδαφος και κάνει και δύο - τρεις περιστροφές στο έδαφος. Ο Βάσκος αμυντικός με χειρονομίες φωνάζει ότι δεν έχει βρει τον αντίπαλο του, όμως ο διαιτητής… Ηλίας Σπάθας (!) του δείχνει την δεύτερη κάρτα και αφήνει τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες από το 58ο λεπτό του παιχνιδιού.

Φάσεις που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Η μία τιμωρήθηκε για θέατρο του επιτιθέμενου. Η άλλη για πρόθεση του αμυνόμενου. Επαφή δεν υπήρξε πουθενά. Ευνοημένος και στις δύο αποβολές ο Ολυμπιακός!



Είπαμε, ο κανονισμός δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ποιος είναι ο… γηπεδούχος.

ΥΓ. Λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Δείτε και στις δύο περιπτώσεις τα σπριντ που κάνουν και οι δύο διαιτητές για να δείξουν την κόκκινη κάρτα. Αφρενάριστοι…