16 Φεβρουαρίου 2020

🎦Η φράση Τσίπρα που ξεσήκωσε το Twitter-«Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας-BINTEO

Μία φράση του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους χρήστες των social media.

Αναφερόμενος στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η συζήτηση για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας του κόμματος πρέπει να κοιτάει και προς την «δεύτερη φορά Αριστερά» υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να απαντήσει και σε «δύο κρίσιμα ερωτήματα για το χθες που η προβολή τους είναι ευθέως στο αύριο. Πρώτο ερώτημα: Πώς θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Και δεύτερον: Πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε, με δεδομένες τις δεσμεύσεις μας την ΕΕ, αλλά τώρα που είμαστε πια εκτός μνημονίων άρσης κυριαρχίας, ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων τομών, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.



Η φράση του Τσίπρα περί ελέγχου των αρμών εξουσίας ξεσήκωσε αντιδράσεις σε πολλούς χρήστες των social media με αρκετούς να κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα ελέγχου των κρατικών δομών.



















Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια αναφορά είχε κάνει στο παρελθόν και η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα. Μπέτυ Μπαζιάνα, όταν σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την κυβέρνηση όχι όμως και την εξουσία.