13 Φεβρουαρίου 2020

Αναζωπυρώθηκε η web μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο κόμματα εξουσίας, (Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ) έχουν διασταυρώσει πολλές φορές στο παρελθόν τα ξίφη τους στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι το πεδίο σύγκρουσης που δίνεται μεγαλύτερη έμφαση, καθώς εκεί αφήνουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα τα δυναμικά κοινά και η νεολαία.

Αμφότερα τα κόμματα που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο εμπλεκόμενων σ αυτή τη διαδικασία.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κόντρα αναζωπυρώθηκε και αφορμή στάθηκε το video με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Μητσοτάκη και με τίτλο «το είπαμε, το κάναμε».

Ήταν μια προσπάθεια της ομάδας που ασχολείται με το web κομμάτι να αναδείξουν τα κυβερνητικά επιτεύγματα τους πρώτους επτά μήνες και να αυξήσουν τους δείκτες αξιοπιστίας στο ειδικό αυτό κοινό. Δεν πέρασαν, όμως, ούτε 24 ώρες και η απάντηση ήρθε από την απέναντι πλευρά.

Το αντίστοιχο επιτελείο της Κουμουνδούρου απάντησε με νέο content με τίτλο «Δεν το είπαν, το κάνανε», υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία κατήργησε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% που δικαιούνταν όλες οι εργαζόμενες μητέρες.

Η κατάσταση παραπέμπει σε συνθήκες προεκλογικής  περιόδου (εθνικές εκλογές 2015,2019). Μπορεί οι κάλπες να αργούν, αλλά οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανεβαίνουν επικίνδυνα, όσο προχωρά η κυβερνητική θητεία.