14 Μαρτίου 2020

Υπ. Υγείας: 38 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 228 στο σύνολο

Στα 38 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, με τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν πλέον τα 228.

Μέχρι στιγμής, νοσηλεύονται 57 ασθενείς, 5 είναι διασωληνωμένοι, ενώ 8 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Τα «ορφανά» κρούσματα (με εγχώρια μετάδοση) είναι 22, με τα περισσότερα από αυτά να καταγράφονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί 3.400 δείγματα.

Αναφορικά με την κατανομή των κρουσμάτων, το 51% των νοσηλευθέντων αφορά σε ηλικίες άνω των 65 ετών, ενώ η πλειοψηφία τους εξακολουθεί να είναι στην Αθήνα.

Πιο αυστηρά κριτήρια στους ελέγχους

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι από σήμερα ισχύουν πιο αυστηρά κριτήρια για τον εργαστηριακό έλεγχο και θα ελέγχονται μόνο οι σοβαρές πνευμονίες και οι ευπαθείς ομάδες.

Δεν συστήνεται ο έλεγχος στα δημόσια νοσοκομεία σε ασυμπτωματικούς και με ήπια συμπτώματα, οι οποίοι πρέπει να παραμένουν σπίτι, επανέλαβε για ακόμη μία φορά.

Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία, όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Τρεις οι νεκροί στην Ελλάδα

Ένας 67χρονος άνδρας από τη Ζάκυνθο είναι ο τρίτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ανήκε στο γκρουπ των τουριστών που είχαν επισκεφτεί τα Ιεροσύλυμα.

Νωρίτερα σήμερα, κατέληξε ηλικιωμένος που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ο 66χρονος από την Ηλεία, που νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη (5/3) στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών και κατέληξε την Πέμπτη (12/03).