26 Μαρτίου 2020

Στ. Πέτσας: Διανύουμε τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες - Οι 3 άξονες των μέτρων

Διανύουμε τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι είναι θετικό το γεγονός ότι οι Έλληνες πειθαρχούν.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις για ότι χρειάζεται για την ανάσχεση διασποράς του ιού, και την ενίσχυση των εργαζομένων.

«Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια διπλή κρίση» επεσήμανε, αναφερόμενος στην ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού και την απειλή του κορονοϊού.

«Η κατάσταση στην οικονομία έχει επιδεινωθεί και αξιολογούμε τα δεδομένα μέρα με τη μέρα. «Θα διευρυνθούν οι επιχειρήσεις που θα στηριχθούν. Θα υπάρξουν μέτρα για την ρευστότητα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους βρίσκεται σε ανάπτυξη η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας. «Ξεδιπλώνουμε, μέρα με τη μέρα, τις πολιτικές μας σε τρεις άξονες:

Πρώτον, την ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Δεύτερον, την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Και τρίτον, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται, καθώς και  τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας».

Σχετικά με επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση, σχολίασε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να μπλέκει μήλα με πορτοκάλια» και έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο στήριξης των εργαζομένων στις ΜΕΘ, για την αποζημίωση των νοσηλευομένων αλλά και την αποζημίωση για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.