29 Μαρτίου 2020

Χαρδαλιάς: «Την Παρασκευή «έσπασαν» τα υδραυλικά σε χιλιάδες εξοχικά»-Τι είπε για τους εκδρομείς του Πάσχα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού ανέφερε την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τα καταστήματα για μια ακόμη εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Στη συνέχεια απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού λέγοντας ότι  «Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους ενόψει του Πάσχα λέγοντας ότι «Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων».

Σε ότι έχει να κάνει με τις επικρίσεις ου διατυπώθηκαν σε βάρος του, ότι δηλαδή δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Εχίνο Ξάνθης ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «Κυκλοφόρησε η φωτογραφία από τον Εχίνο. Όλοι φορούσαμε μάσκες όλοι πλύναμε τα χέρια μας με αντισηπτικά, μπορεί να μην κρατήσαμε την απόσταση ασφαλείας στα 2 μέτρα, αλλά στο 1,5, αλλά την ώρα της μάχης όλοι εργαζόμαστε σκληρά και προσπαθούμε να φέρουμε αποτέλεσμα, υπηρετώντας με συνέπεια τον σκοπό αυτό».

Κορονοϊός: Τι απάντησε ο Χαρδαλιάς για ενδεχόμενο "κύμα" εκδρομέων το Πάσχα

Ερωτώμενος για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων ενόψει Πάσχα στα διόδια ώστε να αποφευχθεί κύμα εκδρομέων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναρωτήθηκε "υπάρχει θέμα εκδρομέων; Υπάρχει ζήτημα εκδρομέων; Η χώρα είναι σε περιορισμό μετακινήσεων. Σε κάθε περίπτωση κάθε μέτρο είναι πάνω στο τραπέζι και καλούμε τον κόσμο να παραμένει στο σπίτι του" υπογράμμισε.