24 Μαρτίου 2020

📺Τα «πήραν» οι δήμαρχοι της Ιταλίας – «Τι τη θέλεις την κομμώτρια στο σπίτι; Αντί για λακ, θα έχεις κορωνοϊό στα μαλλιά σου» [βίντεο]

Ένα συλλογικό βίντεο των δημάρχων της Ιταλίας που προειδοποιούν τους ανθρώπους που παραβιάζουν τους κανονισμούς καραντίνας του κορωνοϊού, έχει γίνει viral, με χιλιάδες Ιταλούς να το μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ιταλίας των 62 εκατομμυρίων ανθρώπων συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε την Δευτέρα; πως 92.367 πολίτες «έσπασαν» την απαγόρευση που έχει επιβληθεί σε όλη την χώρα. Η αστυνομία έχει πλέον άδεια να χρησιμοποιεί drones για να ελέγχει τις πόλεις από ψηλά ενώ ο στρατός κάνει ελέγχους στους δρόμους πόλεων.

Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν τζόκιγνκ, να παίζουν πινγκ πονγκ στην παραλία και να βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους πιο συχνά από ότι συνηθίζουν, χρησιμοποιώντας το ως δικαιολογία για να βγουν έξω.

«Γιατί βγήκες για τζόκινγκ; Δεν είσαι ο Γουίλ Σμιθ στο I am a Legend»

Το βίντεο, που έχει γίνει viral, δείχνει διάφορους δημάρχους πόλεων της Ιταλίας, να μιλούν πιο επιθετικά προκειμένου να πείσουν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.



Ένας δήμαρχος αναρωτιέται γιατί έπαθαν ακράτεια τα σκυλιά τους. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν, δεν το καταλαβαίνετε;». Την ίδια ώρα, ένας άλλος διερωτάται γιατί να έρθουν οι κομμώτριες στο σπίτι σας. «Ποιος, στο διάολο θα σας δει;» φωνάζει και συνεχίζει: «Εάν έρθει η κομμώτρια στο σπίτι σας για να σας χτενίσει, αφού προηγουμένως έχει πάει σε ένα άλλο σπίτι που μπορεί να κόλλησε κορωνοϊό και μετά πάει σε ένα τρίτο, τότε αντί για λακ θα έχετε κορωνοϊό στα μαλλιά σας».

Ένας ακόμη δήμαρχος αναφέρει: «Είδα κάποιον να κάνει τζόκινγκ με έναν εξαντλημένο σκύλο. Του είπα ότι δεν ήταν ταινία. Δεν είσαι ο Γουίλ Σμιθ στο I am a Legend. Γύρνα σπίτι αμέσως».