31 Μαρτίου 2020

Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης με απόφαση Τζιτζικώστα,Ζέρβα -Μετά τις απαράδεκτες εικόνες [βίντεο]Το κλείσιμο της παραλίας της Θεσσαλονίκης από την Τρίτη αποφάσισαν Απόστολος Τζιτζικώστας και Κώστας Ζέρβας.

Σημερινές εικόνες από την παραλία της Θεσσαλονίκης έδειχναν συσωστισμό που δεν συνάδει με την επικινδυνότητα των καιρών λόγω κορωνοϊού. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την μήνιν του δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Ζέρβα ο οποίος επικοινώνησε με τον υφ. Πολιτικής Προστασίας , Νίκο Χαρδαλιά και εν συνεχεία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Κατόπιν αυτών, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε το κλείσιμο της νέας παραλίας Θεσαλονίκης από το μεσημέρι της Τρίτης.

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα:

«Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον Κώστα Ζέρβα να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας».Μπαίνουν κιγκλιδώματα στην παραλία

Οπως αποφασίστηκε στην βραδινή έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από σήμερα το πρωί θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα
από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών. Οπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, το υπουργείο Πο.Προ., αποφάσισε να προχωρήσει σε περιορισμό μετακίνησης στην περιοχή από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 8 ο πρωί της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ θα κάνει περιπολίες και συστάσεις στους πολίτες και όσοι δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.
Σε περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

Βίντεο: Βόλτα από τους Θεσσαλονικείς στην παραλία την Δευτέρα

Στις τηλεοπτικές εικόνες, φαίνονται πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας, βγήκαν κατά… δεκάδες για τρέξιμο ή για βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης.Μάλιστα, κάποιοι από τους πολίτες φαίνονται να κρατούν και καφέ στο χέρι, χωρίς να αθλούνται.