25 Μαρτίου 2020

📺Ο Σάκης Τανιμανίδης εξηγεί γιατί «Μένουμε Σπίτι»-ΒΙΝΤΕΟΜε ένα σύντομο και επεξηγηματικό βίντεο ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό, εξηγεί την σημασία του «μένουμε σπίτι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Φυσικά και οι ειδικοί το έχουν δηλώσει επανειλημμένως, η απομόνωση, η περιορισμένη κοινωνικότητα, είναι το κλειδί στον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Όπως φυσικά και μια σειρά από καλλιτέχνες, όπως οι τραγουδιστές που τραγούδησαν για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «θα κάτσω σπίτι».

Στο βίντεό του ο Σάκης Τανιμανίδης, αφού επικοινώνησε με επιδημιολόγους, δίνει με έναν εύγλωττο τρόπο, τον αντίκτυπο που έχει η αφοσίωση στο «μένουμε σπίτι» στο σύστημα υγείας και κατ’ επέκταση στη μετάδοση του κορωνοϊού.

«Τώρα που είναι πλέον και υποχρεωτικό είναι καλό να γνωρίζουμε ακριβώς σε τι βοηθάει το να μείνουμε στο σπίτι, έτσι ώστε να το κάνουμε επειδή το πιστεύουμε κι όχι με το ζόρι! Μιλώντας με επιδημιολόγους και κάνοντας λίγη έρευνα πήρα μια απάντηση» σημειώνει χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Βίντεο: Τα σκιτσάκια Τανιμανίδη για τη σημασία του «μένουμε σπίτι»

«Μένουμε σπίτι για να μειώσουμε το ρυθμό εξάπλωσης του ιού, και να μπορέσει ανα πάσα στιγμή το σύστημα υγείας μας να ανταπεξέλθει. Να μην φτάσουμε ποτέ έναν τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών που δε θα μπορούν όλοι να πάρουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται» αναφέρει πλάι στο βίντεο όπου εξηγεί λίγο πιο αναλυτικά τη σημασία του «Μένουμε σπίτι», ο Σάκης Τανιμανίδης. «Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να γίνεις κι εσύ ΗΡΩΑΣ και να αράξεις στο σπίτι σου και να σώσεις ζωές!» συμπληρώνει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τώρα που είναι πλέον και υποχρεωτικό είναι καλό να γνωρίζουμε ακριβώς σε τι βοηθάει το να μείνουμε στο σπιίτι, έτσι ώστε να το κάνουμε επειδή το πιστεύουμε κι όχι με το ζόρι! Μιλώντας με επιδημιολόγους και κάνοντας λίγη έρευνα πήρα μια απάντηση. Η γρήγορη απάντηση, λοιπόν, είναι ότι μένουμε σπίτι για να μειώσουμε το ρυθμό εξάπλωσης του ιού, και να μπορέσει ανα πάσα στιγμή το σύστημα υγείας μας να ανταπεξέλθει. Να μην φτάσουμε ποτέ έναν τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών που δε θα μπορούν όλοι να πάρουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να γίνεις κι εσύ ΗΡΩΑΣ και να αράξεις στο σπίτι σου και να σώσεις ζωές! 💪 🦸‍♂️ #menoumespiti #gineIROAS
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Tanimanidis (@sakiswp) στις


Θετικός στον κορωνοϊό Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα

Θυμίζουμε πως στις 11 Μαρτίου, η σύζυγος του παρουσιαστή Χριστίνα Μπόμπα, ανακοίνωσε μέσω Instagram πως διαγνώστηκε θετικής τον κορωνοϊό. Τόσο εκείνη, όσο και ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωσαν πως τίθενται σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Αρχικά, ο Σάκης Τανιμανίδης δεν είχε εκτεθεί στον ιό, ωστόσο πέντε μέρες αργότερα ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πως σε νέο τέστ, διαγνώστηκε και εκείνος θετικός στον κορωνοϊό.