Εξαίρεση από το μέτρο αποτελούν οι Έλληνες πολίτες, όσοι κατέχουν άδεια παραμονής στη χώρα μας, τα πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, αλλά και τα φορτηγά οχήματα και πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα. Η κα Πελώνη ανακοίνωσε επίσης ότι σταματούν μέχρι τις 15 Απριλίου και οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για προληπτικούς λόγους.
Αναφερόμενη στο σύστημα Υγείας, τόνισε πως ενισχύεται καθημερινά, αλλά συμπλήρωσε πως λόγω της πανδημίας κρίνεται αναγκαία και η εθελοντική συμμετοχή από όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.
«Όλα κρίνονται πια από την συμπεριφορά όλων των πολιτών.Υπάρχει πρωτοφανής συστράτευση κράτους και κοινωνίας», τόνισε και γνωστοποίησε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των υποδομών Υγείας. Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μετακίνηση των πολιτών, επαναλαμβάνοντας τις οδηγίες που δόθηκαν χθες από τους αρμόδιους υφυπουργούς.
Το θέμα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11 αύριο το πρωί με τηλεδιάσκεψη. Βασικές εισηγήσεις θα γίνουν από τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.