04 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός -Βρετανία: Νέο μακάβριο ρεκόρ θανάτων -708 νεκροί σε 24 ώρες

Συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά οι αριθμοί των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη Βρετανία, που το Σάββατο σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες.

Συνολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο θρηνεί από την πανδημία του κορωνοϊού 4.313 νεκρούς. Στο μεταξύ, η Βρετανία δεν θα χαλαρώσει το αυστηρό μέτρο της καθολικής καραντίνας για τον κορωνοϊό πριν το τέλος του Μαΐου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση της στρατηγικής του Λονδίνου για την αντιμετώπιση της covid-19, προειδοποιώντας ότι πρώτα πρέπει να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και να ξεκινήσει η εντατική διενέργεια τεστ.

Τρίτη ημέρα που τα θύματα του κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα

Την Παρασκευή, η Βρετανία κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, 684 θανάτων από τον κορωνοϊό, με τη σημερινή να είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που οι νεκροί παρουσιάζουν αύξηση, καθώς και την Πέμπτη, ο αριθμός των θυμάτων ήταν 569.

Συνολικά, υπολογίζεται πως 41.903 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν διαπιστωθεί στη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Το Παλάτι ανακοίνωσε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να απευθύνει μήνυμα προς τον βρετανικό λαό την Κυριακή, στο τέταρτο έκτακτο διάγγελμά της από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα στον βασιλικό θρόνο.