02 Απριλίου 2020

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ;😳😳Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα άφησε η Νίκη Κεραμέως


[Παιδιά τα μέτρα θα αρθούν με την αντίστροφη σειρά... αρχές Μαΐου πχ θα αρθουν οι περιορισμοί στην κίνηση, μετά μια βδομάδα, 10 μέρες ξερω γω θα ανοίξουν επιχειρήσεις και μαγαζιά και μετά τα σχολεία... μεσα Μαΐου και βάλε λοιπόν]

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προειδοποίησε ότι τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα λόγω του κορωνοϊού. Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις πασχαλινές διακοπές.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Στόχος οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν  οι Πανελλαδικές, σύμφωνα με την υπουργό, θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.