05 Απριλίου 2020

Ο Βαλντάνο για τη σύγκριση Μέσι-Τσε Γκεβάρα: Υπάρχει άβυσσος

«Το ποδόσφαιρο είναι ίσως το μόνο πράγμα που έχουν αρπάξει οι φτωχοί από τους πλούσιους. Οι ποδοσφαιριστές έρχονται πάντα από κάτω, όπου υπάρχει αγώνας για τη ζωή και η διασκέδαση υπάρχει σε οποιοδήποτε μέρος είναι δυνατόν να ρίξεις μια μπάλα, όπου η φτώχεια, χάρη στο ποδόσφαιρο, μπορεί να ονειρευτεί μία καλύτερη ζωή».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Χόρχε Βαλντάνο στην εβδομαδιαία στήλη του στην ισπανική εφημερίδα El Pais «Παιχνίδι χωρίς όρια».

Ο διάσημος Αργεντινός αναφέρθηκε επίσης στην L'Equipe, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανέφερε τον Λιονέλ Μέσι ως τον νέο Τσε Γκεβάρα, για τη θέση του στη διαπραγμάτευση με τη Μπαρτσελόνα σχετικά με τη μείωση των μισθών.

«Κατηγορούν τους ποδοσφαιριστές, όλο και πιο συχνά, ότι είναι φιλόδοξοι και στερούνται αλληλεγγύης, σαν να ήταν υπεύθυνοι για όλες τις κοινωνικές αδικίες. Υπάρχει μία άβυσσος. Η ίδια άβυσσος υπάρχει όταν ο Μέσι γίνεται Τσε επειδή δέχθηκε, ως αρχηγός, μείωση των μισθών ώστε οι υπάλληλοι να λαμβάνουν το 100% του μισθού τους. Η απάντηση της εφημερίδας ήταν να «μεταμφιέσει» τον Λιονέλ σε Τσε Γκεβάρα, σε μια προσπάθεια να μετατρέψει από αθλητικό ήρωα σε κοινωνικό ήρωα . Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι μια μέρα οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί και την άλλη κακοί. Τώρα πρέπει να συνηθίσουμε το γεγονός ότι μια μέρα είναι άπληστοι και οι άλλοι είναι επαναστάτες. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι προνομιούχοι πολίτες που, όταν το ζητά η κοινωνία, δεν ξεχνούν την προέλευσή τους και συμπεριφέρονται σαν αφοσιωμένοι πολίτες».