08 Απριλίου 2020

Fake News από τον Κούλογλου. Πήρε κρατική διαφήμιση το site της συζύγου του Υπουργού Υγείας; Τι απαντά η ίδια;

Με ανάρτησή του το tvxs, το site που ίδρυσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, κατηγορεί τη σύζυγο του Υπουργού Υγείας, Τζένη Μπαλατσινού ότι πήρε κρατική διαφήμιση από την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι".

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει σκανδαλο την καμπάνια του "Μένουμε Σπίτι" και ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο το να προβάλλεται η συγκεκριμένη καμπάνια στο site της συζύγου του υπουργού Υγείας.



Η απάντηση όμως της Τζένης Μπαλατσινού ήρθε άμεσα, διαψεύδοντας το δημοσίευμα.

Η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ξεκαθάρισε ότι το site δεν της ανήκει εδώ και ένα χρόνο, επιστρέφοντας μάλιστα τις κατηγορίες στον Στέλιο Κούλογλου:

Προς αξιότιμο @SteliosKoul (και όλους όσους έσπευσαν να αναπαράξουν fake news), λυπάμαι αλλά θα σας απογοητεύσω.. Το http://jenny.gr δεν μου ανήκει εδώ και 1 χρόνο.



Απάντηση στο δημοσίευμα εξέδωσε και η εταιρεία koolworks A.E. στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα jenny.gr. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αρχικά επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση του banner έγινε δωρέαν καθώς και ότι η Τζένη Μπαλατσινού δεν έχει καμία μετοχική σχέση με την υποφαινόμενη εταιρεία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η κάτοχος του γυναικείου site jenny.gr, ανακοινώνει πως η τοποθέτηση διαφημιστικού περιεχομένου (web banner) για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έγινε δωρεάν στα πλαίσια στήριξης της συνολικής προσπάθειας για τον περιορισμό του αντικτύπου του COVID-19. Επιπλέον διευκρινίζεται πως η κυρία Τζένη Μπαλατσινού ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την υποφαινόμενη εταιρία."

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο site είχε κάνει και εκδήλωση με τίτλο "Fake News και Δημοκρατία".



https://omadaalithias.gr/politiki/fake-news-apo-tvxs-pire-kratiki-diafimisi-site-tis-syzygoy-toy-ypoyrgoy-ygeias