09 Απριλίου 2020

Παρατηρητήριο ΝΔ: Τα fake news για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού, την Μπαλατσινού και την άρση περιορισμών

Τα fake news που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες για τον κορωνοϊό και το μεταναστευτικό, αναδεικνύει το Παρατηρητήριο fake news της ΝΔ.

Σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε το Παρατηρητήριο αναφέρετα ανάμεσα στα άλλα και στα fake news για την Τζένη Μπαλατσινού που διακίνησε το σάιτ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου σχετικά με την κρατική διαφήμιση της καμπάνιας κατά του κορωνοϊού, αλλά και για το υποτιθέμενο σχέδιο άρσης περιοριστικών μέτρων μετά τις 27 Απριλίου. Αναλυτικά:

*Η κλειστή δομή φιλοξενίας Σιντικής Σερρών μετατρέπεται σε ανοιχτή.*
(πηγή: ΜΜΕ & social media)
Η συγκεκριμένη δομή όπως και αυτή της Μαλακάσας παραμένουν και θα παραμείνουν κλειστές για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Η δομή των Σερρών θα παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την λειτουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η δομή των Σερρών όσο και αυτή της Μαλακάσας δημιουργήθηκαν ταχύτατα τον περασμένο Μάρτιο προκειμένου να φιλοξενήσουν όσους εισέρχονταν παράνομα στη χώρα. Για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των δομών, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκήρυξε την πρόσληψη Διοικητή και είκοσι θέσεων συμβασιούχων τρίμηνης διάρκειας για κάθε δομή, για την κάλυψη των οποίων προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι των εν λόγω δήμων.

Σκάνδαλο: Κρατική διαφήμιση από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» στο site της συζύγου του Υπουργού Υγείας*
(Πηγή: tvxs.gr)

H επίθεση με fake news σε συζύγους και οικογένειες πολιτικών αντιπάλων αποτελεί συνήθη πρακτική για τα εκδοτικο-δημοσιογραφικά φερέφωνα της Κουμουνδούρου, και ως εκ τούτου δεν εκπλήσσει κανέναν.

Η ίδια η κα Μπαλατσινού απάντησε επίσημα με ανάρτησή της σημειώνοντας ότι το jenny.gr έχει σταματήσει να της ανήκει εδώ και έναν χρόνο. Ιδιοκτήτρια εταιρία του συγκεκριμένου site είναι η liquid στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων και το luben.gr, ένα site που με πολύ έξυπνο τρόπο, μέσω του χιούμορ, περνάει υπόγεια την προπαγάνδα του Σύριζα, στοχοποιεί πολιτικούς του αντιπάλους και δολοφονεί μη αρεστούς στο σύστημα Κουμουνδρούρου χαρακτήρες. Εν ολίγοις από την βιασύνη τους και τον εθισμό τους στα fake news, πήγαν για μαλλί και βγήκαν για μια ακόμη φορά κουρεμένοι!

*Δωρεά της ΔΕΗ στο ΕΣΥ μέσω έξτρα επιβάρυνσης των καταναλωτών.*
(πηγή: ΜΜΕ & social media)

Στην προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν τη σημασία της δωρεάς προστατευτικού υλικού από την ΔΕΗ για το ΕΣΥ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη εφευρίσκοντας δήθεν «χαράτσι» 0,8 ευρώ το χρόνο για τους καταναλωτές από το οποίο υποτίθεται ότι χρηματοδοτήθηκε η δωρεά.

Για μια ακόμα φορά επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ, δημιουργώντας και διαδίδοντας απολύτως ψευδείς ειδήσεις και επιδεικνύοντας πόσο μικρόψυχα και διχαστικά λειτουργούν ακόμα και σε αυτές τις πρωτόγνωρα κρίσιμες στιγμές.

Καμία επιπλέον χρέωση δεν έχει υπάρξει. Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την δωρεά προέρχονται από το ταμείο της ΔΕΗ, είναι χρήματα που έχει ήδη εισπράξει για τις υπηρεσίες προς τους πελάτες της και σε καμία περίπτωση δεν είναι προϊόν επιπλέον χρέωσης. Αντιθέτως, η εταιρεία την περίοδο αυτή έχει προχωρήσει σε εκπτώσεις και διευκολύνσεις προς τους πελάτες της.

Το προστατευτικό υλικό (μάσκες, στολές, ειδικά γυαλιά, κ.α.) που δώρισε η ΔΕΗ βρίσκεται ήδη στα Νοσοκομεία της χώρας και αποτελεί ένα ακόμα όπλο στη μεγάλη μάχη που δίνει αδιάκοπα το υγειονομικό προσωπικό της χώρας με τον κορωνοϊό.

*Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων προστασίας απο 27 Απριλίου*
(Πηγή: social media & sms)

Πρόκειται περί ενός υποτιθέμενου αναλυτικού σχεδίου άρσης μέτρων προστασίας με διάφορες ημερομηνίες το οποίο δήθεν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ενώ παράλληλα διακινήθηκε και μέσω sms νωρίτερα. Το συγκεκριμένο fake news διαψεύστηκε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά στην σημερινή ενημέρωσή του.