04 Απριλίου 2020

📺Γιατροί αφαιρούν τον αναπνευστήρα από διασωληνωμένο ασθενή που ξεπέρασε τον κίνδυνο -Το viral βίντεοΕνα συγκλονιστικό βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου κι έγινε viral. Γιατροί αφαίρεσαν τον αναπνευστήρα ενός ασθενή που βρισκόταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Μαδρίτης καθώς ξεπέρασε τον κίνδυνο και μπορούσε πια να αναπνεύσει μόνος του.

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έγινε viral. Εδειχνε γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο San Carlos της Μαδρίτης να αφαιρούν τη μηχανική υποστήριξη αναπνοής από ασθενή που ξεπέρασε τον κίνδυνο. Μάλιστα, ο Ραούλ, όπως ονομάζεται ο ασθενής, ήταν και ο πρώτος με κορωνοϊό που εισήχθη στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Μόλις αφαιρούν τον σωλήνα από τον ασθενή, όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Όλοι ήταν συγκινημένοι γιατί μια ζωή είχε μόλις σωθεί. Μικρές μάχες σαν αυτήν, που κερδίζονται καθημερινά, αξίζουν εορτασμό και πολλά χειροκροτήματα.

Στην αρχή, ακούμε τον γιατρό να λέει στον ασθενή «Ραούλ, πάμε να σου βγάλουμε αυτόν τον σωλήνα που έχεις στο στόμα;» και ύστερα, όταν η διαδικασία έχει τελειώσει τον ακούμε να του λέει «Λοιπόν, τώρα μπορείς να αναπνεύσεις ήρεμος».