23 Μαΐου 2020

Νέα πρόκληση απ' τα ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και κράξιμο απ' τον Μπογδάνο

«Κόντρα» με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» άνοιξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή μια ανάρτηση για την χθεσινή επέτειο δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπογδάνος αντέδρασε καθώς στον επίσημο λογαριασμό της Επιτροπής στο twitter, αναρτήθηκε την Παρασκευή, ημέρα επετείου της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ, βίντεο από σκηνή της ταινίας «Ζ» του Κ. Γαβρά: «Στις 22 Μαΐου 1963, ο Γρ. Λαμπράκης, σε ομιλία του κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του. Σε λίγο, θα δεχόταν χτύπημα από λοστό, που θα τον οδηγούσε σε θάνατο 5 μέρες αργότερα. Ο Κ. Γαβράς, 6 χρόνια μετά, σκηνοθετεί το "Ζ", με θέμα τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη», αναφέρεται στην ανάρτηση.



Ο Μπογδάνος ζήτησε εξηγήσεις, ως βουλευτής

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του και με δική του ανάρτηση υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο tweet δεν έχει καμία σχέση με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αν’ αυτού, ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να κάνει ανάρτηση σχετικά με τη δολοφονία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, η οποία έγινε την ίδια ημερομηνία το 1825.

«Παρακαλώ ως βουλευτής να μου εξηγηθεί, ποια σχέση έχει το έγκλημα της δολοφονίας Λαμπράκη με το έργο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ιδίως εφόσον ζητούμενο ήταν ένα "σαν σήμερα", γιατί δεν επελέγη πχ η δολοφονία της Μπουμπουλίνας στις 22/5 του 1825;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μπογδάνος.



Με σημερινή τους απάντηση στον βουλευτή, κύκλοι της Επιτροπής τονίζουν πως η Επιτροπή είναι «υποχρεωμένη να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα».

«Παρακολουθούμε πάντα, με προσοχή, τις κριτικές στο έργο της Επιτροπής γιατί στόχος μας είναι, για το 2021, να σχεδιάσουμε δράσεις που μας ενώνουν», αναφέρουν κύκλοι της Επιτροπής.

Και προσθέτουν: «Θυμίζουμε, λοιπόν, στον βουλευτή κ. Μπογδάνο ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν δημιουργήθηκε για να συμβάλει μόνο στη γνώση της ιστορικής περιόδου του 1821. Είναι υποχρεωμένη, εκ της ιδρυτικής της συνθήκης, να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Επίσης, να φωτίσει και να αναδείξει τον προβληματισμό και τις σκέψεις για το μελλοντικό όραμα της πατρίδας».

Για να καταλήξουν: «Η δολοφονία Λαμπράκη είναι μια θλιβερή ιστορική στιγμή που πήγε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ως εκ τούτου, η επέτειός της είναι πάντα ευκαιρία για λυτρωτικό αναστοχασμό.

Όσο για την ηρωίδα της Επανάστασης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, θυμίζουμε ότι, 11 μέρες πριν, με αφορμή την επέτειο της γέννησής της, είχαμε αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο της».