21 Μαΐου 2020

Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 40% τον Μάιο και τους επόμενους μήνες

«Ανάσα» σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται οικονομικά αναμένεται να δώσει η παράταση του μέτρου έκπτωσης ενοικίου.

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση των μέτρων για τον Τουρισμό και την εργασία, ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται μέχρι και τον μήνα Αύγουστο το καθεστώς μείωσης ενοικίων ορισμένων κατηγοριών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την πρώτη τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ανέλυσε η ΠΟΜΙΔΑ προκύπτει ότι έκπτωση ενοικίου δικαιούνται, κατά μήνα, οι εξής:


  • Μάιος: Ολες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούντο μείωση ενοικίου κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ηδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
  • Ιούνιος: Ολες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.
  • Ιούλιος & Αύγουστος: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.